TÜRK’ÜN ZAFER AY’I (AĞUSTOS)

Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ağustos ayının tarihimizde ayrı bir anlam ve karşılığı vardır. Ağustos ayı Türklerin ayı da diyebiliriz. Aklımıza ilk gelen 1071 de Anadolunun kapısını Malazgirt Türklere açan Malazgirt Zaferidir. Başbuğ Sultan Alparslan’ın bu coğrafyayı Türk vatanı yapan zaferi… Ve yine 26-30 Ağustos 1922’de Başkomutanlık (Büyük Taarruz) zaferi ile Başbuğ Mustafa Kemal ATATÜRK ve Kahraman Türk Askeri sayesinde Anadolu’nun tapusuna Türk Mührü yeniden vurulmuştur ve sonsuza dek bu topraklar "Türk Vatanı" olarak kalacaktır..!

 Sultan Alparslan (İlayı Kelimetullah aşkıyla yanan, fethettiği yerlere hak ve adaleti hakim kılan, iman timsali Türk’ün Başbuğu) Malazgirt Zaferi’nden önce Anadoluya akınlar yaparak, zulüm altında ezilen insanların gönüllerini kazanarak fethi hazır hale getirdi.  Türklerin bu taarruzlarından rahatsız olan Roma Türklere karşı 3 yıl hazırlık yaparak harekete geçer. Mısır seferinde olan Sultan Alparslan Malazgirt’e gelerek tuğlalarını buraya konuşlandırır. Aylardan Ağustos, günlerden Cuma’dır… Cuma namazını kılan askerlere şöyle seslenir: "Galip gelir isek isteğimiz gerçekleşmiş olur. Ben beyaz kefenimi giydim. Ölürsek şehit oluruz. Burada emir de yok, sultan da yok. Birlikte savaşacağız. İsteyen benimle gelsin"
Bu konuşma askerlerin azmini kat ve kat artırır. 50 bin Türk yiğidi 200 bin bizans askeriyle karşılaşmıştır. Roma ordusunda savaşmaya gelen Peçenek ve Uz Türkü askerleri karşılarında soydaşlarını görünce Sultan Alparslan’ın ordusuna geçmiş, iman, inanç ve üstün taktik stratejiler sayesinde Türklerin Zaferi ile sonuçlanmıştır. Bu sayede Anadolu Türk toprağı olmuş, çeşitli coğrafyalarda yaşayan Türkler buraya yerleştirilmiştir. Horasan’dan gelen erenler, alperenler, dervişler irşâda başlar. Selçuklu Devleti cami, han, hamam, kervansaray, şifahane, medrese gibi eserlerle bu toprakları Türkleştirir ve İslamlaştırır. Anadoluya defalarca haçlı seferi düzenlenir ama haçlılar asla neticeye ulaşamaz ve asla ulaşamayacaktır. Anadolu’nun kapısını bizlere açan Sultan Alparslan’a ve onun aziz nesline selam olsun…

Aylardan Ağustos, günlerden Cuma,
Gün doğmadan evvel İklim-i Rum’a
Bozkurtlar ordusu geçti hücuma
Yeni bir şevk ile gürledi gökler…
Ya Allah… Bismillah.. Allahüekber!..

Önde yalın kılıç Türkmen başbuğu,
Ardında Oğuz’un elli bin tuğu…
Andırır Altay’dan kopan bir çığı,
Budur, Peygamberin övdüğü Türkler…
Ya Allah… Bismillah.. Allahüekber!..

Türk, ulu Tanrının soylu gözdesi,
Malazgirt, Bizansın Türk’e secdesi,
Bu ses, insanlığa Hakk’ın müjdesi…
Bu seste birleşir bütün yürekler
Ya Allah… Bismillah.. Allahüekber!..

Nağramızdır bugün gök gürültüsü,
Kanımızdır bugün yerin örtüsü…
Gazi atlarının nal parıltısı
Kılıçlarımızdır çakan şimşekler
Ya Allah… Bismillah.. Allahüekber!..

Yiğitler kan döker, bayrak solmaya,
Anadolu başlar, vatan olmaya…
Kızılelma’ya hey… Kzılelma’ya…
En güzel marşını vurmada mehter;
Ya Allah… Bismillah.. Allahüekber!..

Yine bir ağustos günü Türkün Başbuğu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK Büyük Taarruz ile bin yıldır bu topraklarda gözü olan, mağlubiyeti hazmedemeyen yedi düvele karşı muazzam bir zafer kazanmış, geldikleri gibi defolup gitmişlerdir. 3 yıllık milli mücadelenin ardından son bir darbe ile akıl, mantık, taktik, strateji, sabır, istihbarat ve üstün bir zeka sayesinde düşman alaşağı edilmiştir. 6 ayda yarılamaz denilen düşman hatları Başbuğ Mustafa Kemal ATATÜRK’ün üstün zekası ve dehası sayesinde 5 günde yarılmıştır. 30 Ağustos ‘ta düşmanları denize sürmüştür. "Ordular ilk hedefiniz Akdeniz(O zaman Ege Denizi denmiyor. Ege Yunanca bir kelimedir. Osmanlı haritalarında Istanbul’a kadar olan kısım Akdeniz, İstanbul’dan sonraki kısım ise Karadeniz olarak belirtilmektedir ) İLERİ" emrini verir. 9 Eylül’de İzmir’e girer. 22 Eylülde İzmir düşmandan temizlenir. Artık İzmirin dağlarında çiçekler açmakta, altın güneş sırmalar saçmaktadır. Milli Mücadelede düşmana ilk kurşunu sıkan Tahsin Bey’in ruhu şad olmuş, bir kurşun milyonlar olmuş, düşmanın bağrına saplanmıştır. 

Şımarık Yunanın arkasındaki emperyalist Ingiltere arkasına dahi bakmadan kaçmıştır. İngiltere ve diğer emperyalist ülkeler Türk Milleti sayesinde bütün dünyada itibar kaybetmiş. ATATÜRK’ün ve Türk Milleti’nin emperyalizme karşı mücadelesi bütün dünyaya örnek olmuş, mazlum milletler emperyalizme karşı baş kaldırmış, bir çok millet sömürge olmaktan kurtulmuş, bağımsızlık ve hürriyet yangını bütün dünyaya yayılmıştır. Kurtuluş Savaşı (Milli Mücadele) bütün insanlık için bir destan olmuştur. 

Kurtuluş Savaşında o kadar çok kahraman var ki… Bunların bir kısmını yad etmeden geçemeyeceğim.
*Her şartta ordularımla emrinizdeyim paşam diyen Kazım Karabekir Paşa
*Her muharebede bulunan büyük deha Ismet Paşa
*Iman ve inanç timsali Mareşal Fevzi ÇAKMAK Paşa 
*İstiklâl Marşımızın şairi Mehmet Akif
*En zor şartlarda, her şeyini feda ederek çalışan gazi meclis milletvekilleri 
*Deli lakabıyla anılan subay ve erler(Vatan,millet,hürriyet delileri)
*Cepheye mermi taşırken ıslanmasın diye örtüsünü örterek şehit olan Şerife Bacı
*Türk kadınının direnç, azim ve cesaretini gösteren Kara Fatma
*Kahraman Maraşlı Sütçü İmam
*Fransız askerlerine diz çöktükten Antepli Şahin Bey
*Şanlı Urfalı on ikiler (Vatanımızı terk edin biz 12 bin oluruz, 120 bin oluruz. Harekete geçer, sizi yok ederiz diyen yiğitler)
*Camide, çarşıda, meydanda vaaz veren imamlar, müftüler
*Kefen parasını Mustafa Kemal’e veren Müftü Rıfat Efendi
*Çocuklarına bakıp, tarlada çalışan, cepheye yiyecek gönderen analar
*Askere çorap ören nineler
*Orduya çarık diken dedeler
*Cepheye erzak taşıyan çocuklar…

Topyekûn mücadele, sonsuz inanç, yılmaz irade, azim… Ve bu sayede ilelebet bizim olacak bir vatan…
Anadolunun kapısını bize açan, ilk mührü vuran Başbuğ Sultan Alparslan’a, son ve daimi tapusunu alan  Başbuğ Mustafa Kemal ATATÜRK’e, bütün gazi ve şehitlerimize selam olsun. Hepsini şükran ve minnetle yad ediyoruz. Türk Milleti bu güzel vatanda sonsuza kadar hür yaşayacaktır. 

(Sayın Devlet BAHÇELİ Bey’in ve Sayın Cumhurbaşkanımızın Malazgirt Destanı’nın 948. yılı kutlamalarına katılmaları son derece anlamlıdır. Aynı davranışın 30 Ağustos Zafer Bayramında da gösterilmesini talep ediyor ve arzuluyoruz. Dosta güven, düşmana korku vereceğine inanıyoruz.)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Sabah Bülteni 27 Ekim 2026 sabah Haber Bülteni
Giriş Yap

Aksaray Haberci ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!