BİN YIL SÜRECEKTİ, HAMDOLSUN 10 YIL BİLE SÜRMEDİ

Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

28 Şubat 1997’de yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısında alınan kararlarla başlayan süreçten bahsediyorum.

28 Şubat 1997’de yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısında alınan kararlarla başlayan süreçten bahsediyorum.

Sözde irticayla mücadele etmek için alınan ama dönemin hükümetine darbeyle sonuçlanan ordu ve bürokrasi merkezli süreç. Yaşananlar post-modern darbe olarak adlandırılmıştır. 

İmam Hatip Liselerinin önünü kesmek için çıkartılan katsayı zırvalığı bununla beraber mağdur edilen milyonlarca insan.

Ben de o yıl Endüstri Meslek Lisesi’den yeni mezun olmuştum, yani 28 Şubat mağdurlarından birisi de benim. Ülkeyi dipsiz kuyuya atmak isteyenlere hakkımı asla helal etmeyeceğim.

Sadece öğrenciler zara görmedi bu süreçten, ülkede siyasi, idari, hukuki ve toplumsal alanlarda birçok değişiklik yaşandı.

Dönemin Genel Kurmay Başkanı ‘28 Şubat süreci ne kadar sürecek sorusuna’ sorusuna ‘Bin yıl sürecek’ cevabını vermişti.

Şükürler olsun AK Parti sürecin üzerinden 10 yıl geçmeden bu karanlık dönemi tarihe gömdü.

Allah bu aziz milleti bir daha 28 Şubatçılarla imtihan etmesin.

 

AK PARTİ’DE TEMAYÜL HEYECANI YAŞANACAK

61 milletvekili aday adayının başvurduğu Ak Parti’de Pazar günü temayül yoklaması yapılacak.

Bu dönem Ak Parti’de gerçekten nitelikli aday adayları var. 61 aday adayı içerisinde 3 kişiyi seçmek oldukça zor.

Genel merkezde bu konuda zorlanacağa benziyor, şu gerçeğin altını çizmek lazım. Temayül yoklaması kriterler arasında belki de en az etkili olacak yöntem. Halk anketi daha önemli.

 

MHP 2 MART’TA SÜRECİ BAŞLATACAK

 

MHP’de seçim startı 2 Mart Pazartesi günü başlayacak. Daha start verilmeden aday adaylığını açıklayan isimler var. Bu süreçte de mutlaka bu isimlere yenileri eklenecek. Bakalım bekleyip göreceğiz MHP’de aday adaylarının ilgisi nasıl olacak. Şimdiden adı geçen amam henüz açıklama yapmamış isimler partiye başvurursa, orada da çekişmeli bir yarışın olacağını tahmin etmek zor olmaz.

 

NASIL BİR MİLLETVEKİLİ ?

 

Siyasette 24 saat çok uzun süredir derler büyüklerimiz. 7 Haziran’a kadar bu köprünün altından çok suların akacağı belli.

Aksaray’ın derdini kendine dert edinecek, bizim sorunlarımızı bilen milletvekillerimizin olmasını temenni ediyorum.

Hangi partiden olursa olsun, milletvekili adaylarını kimler belirleyeceklerse belirlesinler bu kritere uymalarında fayda olduğuna inanıyorum.

Çünkü vatandaş milletvekili sokakta görmek, ona dokunmak, sohbet etmek istiyor.

 

Sağlıcakla kalın. 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Akşam Kapanışı 26 Ekim 2026 akşam Haber Bülteni
Giriş Yap

Aksaray Haberci ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!