“Gezen mevlasını da, belasında bulur” sözü gerçekten haklı…
Hafta sonu bir iş yerinde ziyarette idim ve bir süre sonra; eski belediye başkan yardımcısı, belediye meclis üyesi, Mali Müşavir Hüseyin Altınsoy geldi.
Uzun süredir görmediğim; TERBİYE ve EDEP abidesi genç kardeşimiz Hüseyin Altınsoy’la hasret giderdik.
Sohbet siyasete geldi ve Hüseyin bey Ak Parti İl başkanlığına aday olduğunu söyledi.
Takdir Ak partili kardeşlerimin.
Bana sorarsanız “YAKIŞIR” derim.
Böylece de ilk adayı kendi ağzından öğrenmiş olduk.
Allah hayırlı eylesin(Amin).
BELEDİYEYE ŞAPKA ÇIKARDIM
Hemen hemen her hafta şahit olduğum trafik kazasının bu defa enkazına şahit oldum.
Asfaltın üzeri cam ve ayna kırıkları ile bezenmiş vaziyette idi.
Günlük yazılarımı yazan 40 Mt.lik Yol Üzerindeki Filli Boya Bayii Yasin Bacık’ın iş yerine girdim.
Bana kaza olan yere engel yapılması için belediyeyi aradığını söyledi.
Aradan kısa süre geçmişti ki belediyeden görevliler geldi, yeri sordular ve birkaç saat sonrada dört yolun felaket yolu olmasını önlüyecek asfaltla tümsek yapıldı.
Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz İlhan’a ve görevlilere hassasiyetlerinden dolayı tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum.
Kazaları önceden önlemek önemli.
Sonra gelip zabıt tutmak değil.
SİGARA YASAĞI KALKTI MI?
Son zamanlarda sigara yasağı öylesine tavsıdı ki, neredeyse YASAK KALKTI demek geliyor içimden.
Kahvelerde kuytu ve karanlık yerler yasağın delindiği yerlerin başında geliyor.
İş yerlerinde de şayet müşteri “Yasak” dese bile işyeri sahibi “Yak yahu birşey olmaz” diye adeta teşvik ediyor.
Televizyonlar sigara yasağını bangır bangır bağıra dursun; lokanta ve kahvelerde SİGARA İÇİLMEZ tabelası sadece dükkanın süsü durumunda.
Hafta sonu SELİME ve IHLARA tarafına gezmeye gidenler öylesine dert yandılar ki; gerçekten “SİGARA YASAĞI KALKTI MI?” diye merak ettim.
Selime Kasabasında ve Ihlara’da kahvehaneye çay içmeye giren insanların, kahvede oturan jandarmanın bile bir çay, birde sigara içip çıktığını gördüklerini anlattılar.
Sadece köy ve kasabalarda kanunsuzluk olsa öpte başına koy.
Şehir merkezinde de havaların soğuması ile birlikte kapı önünde sigara içenlere düzen kuran kahve ve lokantalar sigara içenler için kapalı mekanda özel yerler oluşturdular.
Vatandaş bana soruyor “Sigara Yasağı Kalktı mı?” diyorlar bende ilgililere soruyorum…
SİGARA YASAĞI KALKTI MI?
