Vali Şeref Ataklı İl Genel Meclisini ziyaret etti

Aksaray Valisi Şeref Ataklı İl Genel Meclisini ziyaret etti.

Vali Şeref Ataklı İl Genel Meclisini ziyaret etti
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aksaray Valisi Şeref Ataklı İl Genel Meclisini ziyaret etti. İl Genel Meclis Başkanı Muammer Tüzün ve İl Genel Meclis Üyeleri tarafından karşılanan Vali Ataklı, İl Genel Meclisinin 30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından yeniden oluştuğunu ve faaliyetlerine başladığını belirterek, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dileğinde bulunarak başarılar diledi. Vali Ataklı yaptığı konuşmasında işbirliği ve dayanışma içerisinde olarak, hep beraber Aksaray’a hizmet etmeye gayret göstereceklerini söyledi. İl Genel Meclisi Başkanı Muammer Tüzün’de yaptığı konuşmasında meclisin 1 aylık çalışmalarını tamamladığını, kurulan komisyonların ilçeler ve köylerde yerinde çalışmalar yaptığını söyledi. Meclis Başkanı ve meclis üyelerinin en çok karşılaşılan sorunun başında kapatılan belediyelerle ilgili taleplerden oluştuğunu belirtmeleri üzerine bir açıklama yapan Vali Şeref Ataklı; 24 beldenin artık köy olarak varlığını sürdüreceğini söyledi.

24 köy muhtarı ile görüşme yapılacak

Aksaray İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından köye dönüşümün nasıl gerçekleştirileceği, personel, araç gereç, mali durumların oluşturulan komisyon marifetiyle incelenerek ortaya konduğunu bununla ilgili çalışmaların sürdüğünü ifade eden Vali Ataklı; ‘’Genel Sekreterimiz hızlı bir şekilde bu çalışmaları takip ediyor. Ziyaret ve görüşmeler yapılıyor. Önümüzdeki hafta içinde 24 köyümüzün muhtarları ile bir toplantı yapacağız. Mevcut durum ile ilgili bilgiler aktaracağız. Bu geçişin nasıl olacağı, nasıl olması gerektiği konusunda da değerlendirmede bulunacağız.’dedi. Belediyeden köye dönüşen yerleşim birimlerindeki hizmetlerin herhangi bir aksama olmaksızın devam edeceğini, bunun için gerekli tedbirler neyse alındığını vurgulayan Vali Ataklı, ortaya çıkabilecek sorunlarında en kısa sürede giderileceğini belirtti.

Köye dönüşen 24 eski belde ve diğer bütün köylere hizmetler Özel İdare tarafından sunulacak

 

Kapanan beldelerin araç gereçlerin köylerde bırakılması ile ilgili bir takım taleplerin geldiğini bunların da değerlendirilebileceğini ancak köy tüzel kişiliğine dönüşen yerleşim birimlerinin yeterli düzeyde bütçeleri olmadığını ifade eden Vali Ataklı, belediye iken genel bütçeden ayrılan paylar yoluyla, araç gereç ile personelin masraflarının karşılandığını belirtti. Köy tüzel kişiliğine dönüşen eski beldelerin bu şekilde bütçeleri olmadığı için araç gereçlerin köylerde bırakılmasının zorluklar ortaya çıkaracağını kaydeden Vali Ataklı, ‘’24 Köyümüzün varlıkları yasa ile İl Özel İdarelerine devir edildiler. Hizmetler bundan sonra Özel İdareler vasıtasıyla gerçekleştirilecek. Duygusal olarak belediyeden köye dönüşen yerlerde insanlarımız oradaki varlıklara sahip çıkma adına bizde kalsın talebinde bulunuyorlar: Ancak bunların işletilip işletilemeyeceği konusunda önerilen fazla bir şey de yok. Sadece bizde kalsın diyorlar. Ancak önemli olan hizmetlerin devam ettirilebilmesidir. Köy tüzel kişiliği olarak, bunları kendileri yeterli bir şekilde devam ettirebilecekler midir? Hizmeti nasıl iyi şekilde vereceksek bu yolu takip etmemiz lazım. Burada en uygun çözüm neyse onu bulmaya çalışırız. Muhtarlarımızla konuşacağız kendilerince işletilebilecek bazı araç gereçleri bırakabiliriz. Ancak bir Kısmını da yine o bölgelere hizmet götürecek şekilde organize etmemiz lazım. Bunları karşılıklı değerlendirmemiz lazım.’ dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Sabah Bülteni 24 Ekim 2026 sabah Haber Bülteni
Giriş Yap

Aksaray Haberci ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Aksaray Haber Yapay Zeka ile Sohbet Et

AksarayAi ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

Yerel Vali Şeref Ataklı İl Genel Meclisini ziyaret etti

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir