Tıp Fakültesi Şehirdeki İlk Ameliyatını Gerçekleştirdi

Tıp Fakültesi Şehirdeki İlk Ameliyatını Gerçekleştirdi
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir yandan öğrenci almaya hazırlanan, diğer yandan kuruluş sürecini ve akademisyen alımlarını gerçekleştiren Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Tıp Fakültesi, sağlık hizmeti üretmeye de başladı. Dekan Prof. Dr. Namık Özkan, Tıp Fakültesi´nin ilk ameliyatını başarılı şekilde gerçekleştirdi.

Asiye Bayhan isimli hastanın dalağında bulunan 10 santimetrelik kisti, kapalı sistem yöntemle çıkarttıklarını ve hastanın iki gün sonra taburcu edilerek normal hayatına döndüğünü kaydeden Prof. Özkan, hedeflerinin, kısa sürede akademik kadroyu oluşturmak ve Aksaraylıların tedavi için şehir dışına çıkmalarına gerek olmayan bir sistemi kurmak olduğunu belirtti. Hastasının ameliyat sonrası kontrollerini gerçekleştiren Dekan Prof. Dr. Namık Özkan, ?Bu işin iki ayağı var; ilki akademik, diğeri ise hastanedeki hizmetler. Akademik çalışmalarımız noktasındaki hazırlıklarımız devam ediyor. Diğer yandan bir hastamızın ameliyatını da gerçekleştirerek, halkımıza hizmet vermeye başlamış olduk. Asiye Bayhan isimli hastamızın dalağındaki, yaklaşık 10 santimetrelik bir kisti, kapalı yöntemle çıkarttık. Operasyon sonrası hastamız iki gece hastanede yattı ve taburcu olarak normal hayatına döndü. Hastamızın ameliyat sonrası kontrollerini de gerçekleştirdik. İnşallah bundan sonraki süreçte Tıp Fakültemizin Aksaray halkına yönelik hizmetleri devam edecek. Bunun için hızlı şekilde akademik kadroyu oluşturmaya gayret ediyoruz. Aksaray´daki hastalarımızın ilerleyen süreçte tedavi için şehir dışına çıkmasına gerek kalmayacak bir sistemi kurmaya gayret ediyoruz. Diğer öğretim üyelerimiz de gelip görevlerine başladıklarında, Tıp Fakültemizde yapılan ameliyatlar da çeşitlenecek? dedi.

Asiye Bayhan ise ameliyatı gerçekleştiren Prof. Özkan´a ve ASÜ´ye teşekkür ederek, şehirde böyle bir hizmeti alıyor olmanın herkes açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Aksaray Haberci ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.