Şüpheli Türbe Çalışması Polisi Alarma Geçirdi

Aksaray´da bulunan Kemal Baba türbesinde yapılan restorasyon çalışmasından şüphelenen vatandaşın durumu polise ihbar etmesi emniyeti alarma geçirdi.

Şüpheli Türbe Çalışması Polisi Alarma Geçirdi
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aksaray´da bulunan Kemal Baba türbesinde yapılan restorasyon çalışmasından şüphelenen vatandaşın durumu polise ihbar etmesi emniyeti alarma geçirdi.
Olay, Hamidiye mahallesindeki Kemal Baba türbesinde meydana geldi. Bir süredir tahrip olan türbede restorasyon yapmak amaçlı harekete geçen Aksaray Belediyesi, Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile yaptığı görüşmede alınan kararla türbeyi restore ettirmek için çalışmalara başladı. Gerekli görüşmelerin ve kararların ardından türbe restorasyonu için çalışmaları başlatan Aksaray Belediyesi, ekibini türbeye gönderdi. İki gün türbede yapılan çalışmayı gören vatandaşlar işçilerden şüphelenerek durumu polise bildirdi. Kısa sürede gelen polis ekipleri yapılan restorasyonla ilgili araştırma ve inceleme yaparken, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğü ile irtibata geçti. Olay yerine gelen Müze Müdürlüğü ekipleri yapılan çalışmalardan bilgilerinin olmadığını belirtmesi üzerine polis ekipleri Olay Yeri İnceleme ekiplerince delil çalışması başlattı. Ancak kısa bir süre sonra Aksaray Belediyesinin Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile gerekli görüşmeleri yaptığı ve karar alınarak restorasyon yapıldığı ortaya çıktı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Öğle Bülteni 22 Ekim 2026 öğle Haber Bülteni
Giriş Yap

Aksaray Haberci ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

AksarayAİ ile Sohbet Et

AksarayAi ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

Güncel Şüpheli Türbe Çalışması Polisi Alarma Geçirdi

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir