Kırşehir Valisi Demiryürek 160 Gazeteciye Dev Projeleri Anlattı

Kırşehir Valisi Demiryürek 160 Gazeteciye Dev Projeleri Anlattı
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kullanabileceğiniz haber metni:
TİGAD Çalıştayında Kırşehir’in Geleceği Masaya Yatırıldı: Vali Demiryürek Dev Projeleri Anlattı
KIRŞEHİR – Aralarında Aksaraylı gazetecilerin de bulunduğu Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 160 basın mensubu, Türkiye İnternet Gazetecileri Derneği (TİGAD) tarafından düzenlenen 12. Dijital Medya Çalıştayı kapsamında Kırşehir’de bir araya geldi. Çalıştay çerçevesinde düzenlenen programda Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, kentin geleceğine yön verecek yatırım ve projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
T.C. Adalet Bakanlığı İş Yurtları Kurumu bünyesindeki tesiste gerçekleştirilen programda konuşan Vali Demiryürek, dijital medyanın gelişimine katkı sağlayan çalıştayın yeni iş birliklerine zemin hazırlayacağını belirterek, Kırşehir’in tarihi, kültürel ve turistik değerlerinin üç gün boyunca gazetecilere tanıtıldığını ifade etti.
Etkinliğe katılan isimler arasında TİGAD Aksaray İl temsilcisi Ali Genç Mustafa Avcı, Hilmi Yok da yer aldı.
Yerel Lezzetler ve Sosyal Sorumluluk Bir Arada
Programın gerçekleştirildiği tesisin Adalet Bakanlığı İş Yurtları Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösterdiğini belirten Demiryürek, hükümlülerin burada meslek edinerek üretime katkı sunduğunu söyledi. Katılımcılara Kırşehir’in coğrafi işaretli ve yöresel ürünlerinden oluşan özel bir menü ikram edildi.
Yunus Emre’nin İzinde “Sevgi Yolu”
Vali Demiryürek, Kırşehir’in önemli manevi değerlerinden biri olan Yunus Emre adına hazırlanan “Yunus Yolu” projesinin çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Sarıkonak Köyü ile Hacıbektaş arasında oluşturulması planlanan güzergâhın, Yunus Emre’nin sevgi ve hoşgörü anlayışını gelecek nesillere aktarmayı hedeflediğini söyledi.
Turizmde Yeni Atılımlar
Kırşehir’in turizm potansiyelini daha etkin değerlendirmek istediklerini vurgulayan Demiryürek, Ahilik Müzesi, tarihi yapılar ve termal kaynakların şehir için büyük değer taşıdığını belirtti. Türkiye’nin ilk termal turizm uygulama otelinin Kırşehir’de açılacağını açıklayan Demiryürek, Karakurt Kaplıcaları ve tarihi şifahane bölgesinde de yeni yatırımların hayata geçirileceğini kaydetti.
“Kırşehir’i turizmde güçlü bir marka haline getirmek istiyoruz” diyen Demiryürek, kültür, tarih ve termal turizm odaklı projelerin önümüzdeki dönemde hız kazanacağını ifade etti.
Atıl Köy Okulları Yeniden Hayata Kazandırılıyor
Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında kullanılmayan köy okulları ve lojmanların restore edilerek sosyal tesislere dönüştürüldüğünü belirten Demiryürek, çalışmaların hükümlülerin emeğiyle yürütüldüğünü ve projelerin köy halkının hizmetine sunulduğunu söyledi.
Organize Sanayi Bölgesi Genişliyor
Kırşehir ekonomisinin gelişimi için Organize Sanayi Bölgesi’nde önemli bir genişleme çalışması yürütüldüğünü açıklayan Demiryürek, mevcut 1.800 dönümlük alana yaklaşık 1.400 dönüm daha ekleneceğini belirtti. Otoyol bağlantısına yakınlığı sayesinde bölgenin yatırımcılar açısından daha cazip hale geleceğini ifade etti.
MKE’den Kırşehir’e Stratejik Fabrika
Vali Demiryürek’in açıkladığı en dikkat çekici yatırımlardan biri ise Makine ve Kimya Endüstrisi tarafından Kırşehir’de kurulacak yeni fabrika oldu. Kimyasal, biyolojik ve radyoaktif tehditlere karşı koruyucu ekipman üretimi yapacak tesis için hazırlıkların tamamlandığını belirten Demiryürek, makine siparişlerinin verildiğini ve fabrikanın yıl sonuna kadar üretime başlamasının hedeflendiğini açıkladı.
Kırşehir’de gerçekleştirilen TİGAD 12. Dijital Medya Çalıştayı, hem kentin tanıtımına katkı sağladı hem de Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen gazetecilere Kırşehir’in gelecek vizyonunu yakından görme fırsatı sundu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Akşam Kapanışı 23 Ekim 2026 akşam Haber Bülteni
Giriş Yap

Aksaray Haberci ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Aksaray Haber Yapay Zeka ile Sohbet Et

AksarayAi ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

Güncel Kırşehir Valisi Demiryürek 160 Gazeteciye Dev Projeleri Anlattı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir