Cumhurbaşkanı Yeni Kabineyi Açıklıyor Detay

İran’daki orman yangınlarına Türkiye’den destek

İran’daki orman yangınlarına Türkiye'den destek
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanlığı, İran’ın Hirkani Ormanları’nda devam eden yangınlara müdahale için Türkiye’den uçak ve helikopter desteği gönderildiğini duyurdu.

ANKARA (İGFA) – Tarım ve Orman Bakanlığı, İran’ın Hirkani Ormanları’nda çıkan yangınlara Türkiye’den destek gönderildiğini açıkladı.

Bakanlığın paylaşımına göre, Orman Genel Müdürlüğü envanterinde bulunan 2 yangın söndürme uçağı ve 1 su atar helikopter, yangınla mücadele çalışmalarına sahada katıldı.

Bakanlık paylaşımında, yangınlarla mücadelenin sınır tanımadığına dikkat çekilerek, “Ortak mirasımız olan ormanları korumak için birlikte mücadele ediyoruz” ifadelerine yer verildi. Türkiye’nin bu adımı, komşu ülke İran’a dayanışma ve uluslararası iş birliği mesajı olarak değerlendirildi.

https://twitter.com/TCTarim/status/1993300021454709119
İran’daki orman yangınlarına Türkiye’den destek
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Aksaray Haberci ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.