İçişleri’nden APP plaka uyarısı!

İçişleri'nden APP plaka uyarısı!
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanlığı, Avrupa Press Plaka (APP) kullanmaya devam edenlere yönelik önemli uyarılarda bulundu. Para ve hapis cezalarına maruz kalınmaması için devletin belirlediği standartlara uygun plakaların kullanımı istendi.

ANKARA (İGFA) – İçişleri Bakanlığı, 1 Ocak 2024 ve sonrası ilk kez tescil edilen araçlar ile yeniden tescil plakası basılan araçlarda karekod (QR kod) ve tanım numarasının bulunması zorunlu olduğunu hatırlatarak, uyarılarda bulundu.

“Eğer sahte veya Avrupa Press Plaka (APP) plaka kullanıyorsanız, derhal bu plakaları çıkartarak, devletin belirlediği standartlara uygun plakaları kullanmaya geçmelisiniz” denilen bakanlıktan yapılan açıklamada, “Çünkü, sahte ve APP plaka kullanmak suçtur ve cezai yaptırımları mevcuttur. APP plaka kullanmaya devam edenlere 2 bin 647 TL, sahte plaka kullananlara ise 32 bin 170 TL para cezası ve resmi belgede sahtecilikten dolayı 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilecektir” ifadeleri yer aldı.

Bakanlık, “Trafik sorunlarının çözümü, trafik kurallarına uyumla sağlanır, lütfen TRAFİK KURALLARINA UYALIM.” çağrısında bulundu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Öğle Bülteni 24 Ekim 2026 öğle Haber Bülteni
Giriş Yap

Aksaray Haberci ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Aksaray Haber Yapay Zeka ile Sohbet Et

AksarayAi ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

Güncel İçişleri’nden APP plaka uyarısı!

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir