Hakim ve savcı adayları ‘akademik’ uygulama

Hakim ve savcı adayları 'akademik' uygulama
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanlığı, hakim ve savcı adaylarının meslek öncesi pratik bilgi ve becerilerini geliştirmek için uygulama atölyelerinde eğitim veriyor.

ANKARA (İGFA) – ‘Güven veren adalet için etkin eğitim’ sloganıyla Türkiye Adalet Akademisinde başlatılan eğitimler kapsamında hakim ve savcı adayları mesleğe hazırlanıyor.

Yapılan çalışmalar neticesinde hakim ve savcı adaylarının eğitim ihtiyaçları tespit edilerek çeşitli eğitim modülleri hazırlandı. Ayrıca akademi uygulama adliyesi, savcılık uygulama atölyesi gibi birimler oluşturularak uygulamalı eğitim modelinin önü açıldı.

Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan habere göre , Türkiye Adalet Akademisi bünyesindeki akademi uygulama adliyesinde ve 7 ayrı olayın canlandırıldığı savcılık uygulama atölyesinde uygulamalı eğitimler veriliyor.

Eğitimlere katılan hakim ve savcı adayları da mesleki becerilerini pratikte de uygulama imkanına sahip olacakları için eğitimlerin oldukça faydalı olduğunu belirtiyor. 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Akşam Kapanışı 20 Ekim 2026 akşam Haber Bülteni
Giriş Yap

Aksaray Haberci ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

AksarayAİ ile Sohbet Et

AksarayAi ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

Güncel Hakim ve savcı adayları ‘akademik’ uygulama

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir