‘Ekrem İmamoğlu Çıkar Amaçlı Suç Örgütü’ davasının üçüncü duruşmasının üçüncü oturumunda gizli tanık Zeytin ile Atilla Demir dinlendi.
Gizli tanık Zeytin SEGBİS’le ifade verdi
Sesi ve görüntüsü değiştirilerek SEGBİS sistemi üzerinden duruşmaya bağlanan gizli tanık Zeytin, adli makamlara verdiği ifadelerin tamamını tekrarladığını belirtti.
Zeytin, “İBB İmar Müdürlüğü’nde siluet onayıyla alakalı yapılan işlemlerde alınan bazı ödemeler vardı. Bunları anlattım. Boğaziçi bölgesinde özellikle Anadolu yakasındaki şahit olduğum bazı olaylar vardı. Bunları anlattım ve bazı memurların bazı işlerde menfaat temin ettiklerini anlattım” dedi.
Mahkeme başkanının, “Bir menfaat teminine ilişkin doğrudan bir görgün, bilgin, şahitliğin var mı?” sorusuna tanık Zeytin, “Yok” yanıtını verdi.
Atilla Demir’den ruhsat süreciyle ilgili beyan
Ardından tanık Atilla Demir’in ifadesi alındı. Demir, Şişli Belediyesi’nde Profilo AVM projesine ilişkin ruhsat çalışmalarına başladıklarını söyledi.
Bu sırada Adem Altıntaş’ın (şehir plancısı sanık) kendisini arayarak görüşmek istediğini aktaran Demir, ofiste buluştuklarını belirtti. Demir, “Bize imar, ruhsat işlerinde yardımcı olabileceğini, süreci hızlandırabileceğinden bahsetti. Onun akabinde de belediyenin ışıklandırmayla ilgili bir borcu olduğunu, o borcu kapatmamızı istedi. Ben de yetkim olmadığını söyledim” dedi.
Duruşma, tanık beyanlarının alınmasıyla devam ediyor.
Kaynak: İHA









