Geleneksel Dokuma Sanatı Necmiye Hatun Kadın Aktivite Merkezinde Yaşatılıyor

Geleneksel Dokuma Sanatı Necmiye Hatun Kadın Aktivite Merkezinde Yaşatılıyor
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in Kadınların sosyal hayata aktif katılımını artırmak adına göreve geldiğinde açılışını yaptığı Necmiye Hatun Kadın Aktivite Merkezinde halı dokuma kursuna devam ediliyor.

Taşpınar Halısı ve Sultanhanı halısı ile markalaşan şehrimizde unutulmaya yüz tutmuş her biri bir anlam ifade eden motifler kursiyerlerin ile tekrar gün yüzüne çıkıyor.

Necmi Hatun Kadın Aktivite merkezinde kurulan 20 tezgahta geleneksel ve modern halı dokuma kursları veriliyor. Kadınların maharetleri ile tezgahlarda seccade, dekoratif halılar ve patchwork halılar üretiliyor. Üretilen ürünler satılarak elde edilen gelirler kursiyerlerin aile ekonomilerine katılıyor.

Kursları başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikalar verilerek kadınların ileriki hayatlarında meslek sahibi olmaları sağlanıyor.

Necmiye Hatun Kadın Aktivite Merkezlerinde verilen halı dokuma kurslarının yanı sıra diğer Kadın Aktivite Merkezlerinde ve Akmek merkezlerinde çini, seramik gibi birçok kursa devam ediliyor. Kadın Aktivite Merkezi yetkililerinden edinilen bilgiye göre Necmiye Hatun Kadın Aktivite Merkezinde yeni bir kursun başlayacağı duyuruldu. 20 Aralık Pazartesi günü Geleneksel Türk Mutfağı yemekleri kursu başlatılıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Akşam Kapanışı 29 Ekim 2026 akşam Haber Bülteni
Giriş Yap

Aksaray Haberci ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Aksaray Haber Yapay Zeka ile Sohbet Et

AksarayAi ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

Kültür-Sanat Geleneksel Dokuma Sanatı Necmiye Hatun Kadın Aktivite Merkezinde Yaşatılıyor

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir