Eskişehir’in dört mevsimi fotoğraf karelerine yansıdı

Eskişehir’in dört mevsimi fotoğraf karelerine yansıdı
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eskişehir’in dört mevsim boyunca değişen doğal güzelliklerini, tarihi ve kültürel mirasını, sokak yaşamını ve insan hikâyelerini fotoğraf sanatıyla buluşturan “Dört Mevsim Yaşayan Şehir” Ulusal Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. 216 katılımcının 723 fotoğrafla başvurduğu yarışmada dereceye giren eserler belli olurken, 26 fotoğraf da sergilenmeye değer bulundu.

ESKİŞEHİR (İGFA) – “2026 Eskişehir Yılı” etkinlikleri kapsamında, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Eskişehir Kent Konseyi iş birliğiyle düzenlenen “Dört Mevsim Yaşayan Şehir” temalı ulusal fotoğraf yarışması, Türkiye’nin farklı şehirlerinden fotoğraf tutkunlarını Eskişehir’in eşsiz güzelliklerini keşfetmeye davet etti.

Baharın tazeliğini, yazın enerjisini, sonbaharın renklerini ve kışın büyüleyici atmosferini objektiflere taşıyan yarışmada, Eskişehir’in yalnızca tarihi ve doğal güzellikleri değil; yaşayan sokakları, kültürel değerleri ve insan hikâyeleri de fotoğraf kareleriyle ölümsüzleştirildi.

723 FOTOĞRAF ARASINDAN KAZANANLAR BELİRLENDİ

Türkiye’nin farklı illerinden 216 kişinin katıldığı yarışmada, toplam 723 fotoğraf jüri değerlendirmesine alındı. Yapılan değerlendirme sonucunda birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerini kazanan isimler belli oldu.

Yarışmada Esra Erşahin, “Eskişehir / Ulus Anıtı” adlı fotoğrafıyla birincilik ödülüne layık görüldü. Bedrettin Yılmaz, “Eskişehir’de Yaz” adlı eseriyle ikincilik ödülünü kazanırken, Bahadır Yazar ise “TCDD Tren Garı / Sis” adlı fotoğrafıyla üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

Dereceye giren fotoğraflar, Eskişehir’in farklı yüzlerini ve mevsimlerle birlikte değişen kent atmosferini sanatın diliyle gözler önüne serdi.

26 FOTOĞRAF SERGİLENMEYE DEĞER BULUNDU

Yarışmada dereceye giren eserlerin yanı sıra, 26 fotoğraf da sergileme ödülüne layık görüldü. Eskişehir Kent Konseyi tarafından düzenlenecek sergide, ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan fotoğraflar sanatseverlerle buluşacak.

Abdullah Cüneyt Gümüşhaneli, Alper Elitok, Ayhan Maraşlı, Berrin Erdilek, Cansu Oğurlu, Ebubekir Bürçün, Erol Özdemir, Esra Erşahin, Gül Çavumırza, Hadi Mousavi, Hakkı Yeşillik, Hasan İçel, Kenan Talas, Osman Furkan Özkan, Özge Aslankara, Özge Özer Meranezlioğlu, Ramazan Belen, Salih Kuş, Sebahattin Özveren, Serkan Özkan, Şevki Karaca, Sümeyye Özben, Volkan Karagülleoğlu ve Yusuf Eminoğlu’nun da eserleri sergilenmeye hak kazandı.

Katılımcıların objektifine yansıyan Eskişehir manzaraları; Porsuk Çayı’ndan tarihi sokaklara, Frig mirasından lületaşına, sisli sabahlardan yağmurlu gece görüntülerine kadar kentin zengin dokusunu bir araya getirecek.

Sergiyle birlikte Eskişehir’in dört mevsim boyunca taşıdığı estetik değerlerin daha geniş kitlelere ulaştırılması ve fotoğraf sanatı aracılığıyla kentin kültürel belleğine katkı sunulması hedefleniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Sabah Bülteni 26 Ekim 2026 sabah Haber Bülteni
Giriş Yap

Aksaray Haberci ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Aksaray Haber Yapay Zeka ile Sohbet Et

AksarayAi ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

Dünya Eskişehir’in dört mevsimi fotoğraf karelerine yansıdı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir