EMEP Genel Başkanı istifa etti!

EMEP Genel Başkanı istifa etti!
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, hem partideki görevinden hem parti üyeliğinden istifa etti.

ANKARA (İGFA)  – Ercüment Akdeniz, 14 Mayıs seçimlerine giden süreçte parti merkezi içinde baş gösteren kimi tartışma, tutum ve eğilimlerin bu kararı vermesine sebep olduğunu açıkladı.

Partide kendisini Merkez Yönetim Kurulu’nun üzerinde gören yapı olduğunu belirten Akdeniz, “Genel Yönetim Kurulu’nda, GYK toplantısında Emek Partisi’nin (EMEP) Yeşil Sol Parti listelerinden seçime katılma kararını savunan GYK üyeleri kürsüde ölçüsüz bir şekilde baskı altına alınmıştır. Yeşil Sol Parti listelerinden girme kararının alınması sonrasında ise, bazı Sekreterya üyeleri tarafından, demokratik şekilde alınan bir karar söz konusu olmasına rağmen “bu karar örgütlendi” şeklinde bir suçlama ortaya atılmış, bu suçlama MYK toplantısında da dile getirilmiştir. Bu suçlamalar, partide kendisini GYK’nın ve MYK’nın üzerinde gören triumvir bir yapının eseri olup böyle bir yapıyla yol yürümek benim açımdan mümkün değildir” dedi.

Akdeniz, milletvekili adaylarının belirlenmesi sürecine gelindiğinde de “parti içi demokrasiye aykırı müdahalelerin farklı biçimlerde ortaya çıktığını” kaydetti. 

“Lobicilik, kulisçilik sosyalist bir partide yer bulamaz, bulursa o parti devrimci olmaz” diyen Akdeniz, “Kökleriyle parti merkezine yerleşmeye başlayan böylesi triumvirlik bir yapının gölgesi altında, benim için bir kurul toplantısına daha katılmak hem faydasız hem de katlanılmazdır” dedi.

https://twitter.com/ErcmentAkdeniz/status/1658423465664208897

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Aksaray Haberci ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.