Bakan Çavuşoğlu Fas’ta mevkidaşlarıyla görüştü

Bakan Çavuşoğlu Fas'ta mevkidaşlarıyla görüştü
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Fas’ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in yanı sıra Libya, İspanya ve Filistinli mevkidaşlarıyla bir araya geldi.

ANKARA (İGFA) – Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu görüşmeye dair sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, paylaşımında, “BM Genel Sekreteriyle Ukrayna’daki son gelişmeleri, İstanbul Tahıl Anlaşmasını; Suriye ve Libya dahil bölgesel gelişmeleri ele aldık” ifadelerini kullandı.

Çavuşşoğlu, İspanya Dışişleri Bakanı José Manuel Albares ile yaptığı görüşmede Ukrayna’daki son gelişmeler, NATO genişlemesi ve savunma işbirliğini görüşürken, Libya Dışişleri Bakanı Dr. Najla Elmangoush ile Libya’da istikrarın sağlanması için birlikte çalışmaya devam etme sözü verdi.

Bakan Çavuşoğlu, Filistinli mevkidaşım Riad Malki’yle yaptığı görüşmede de Türkiye’nin kardeş Filistin halkına ve Filistin davasına güçlü desteği devam edeceğini vurguladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Sabah Bülteni 20 Ekim 2026 sabah Haber Bülteni
Giriş Yap

Aksaray Haberci ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

AksarayAİ ile Sohbet Et

AksarayAi ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

Dünya Bakan Çavuşoğlu Fas’ta mevkidaşlarıyla görüştü

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir