ASÜ’DE RAMAZAN AYINA ÖZEL BİR SOHBET PROGRAMI HAZIRLANDI

ASÜ’DE RAMAZAN AYINA ÖZEL BİR SOHBET PROGRAMI HAZIRLANDI
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aksaray Üniversitesinde (ASÜ),bilginin toplumla buluşturulması çalışmaları kapsamında, ramazan ayına özel bir sohbet programı hazırlandı. Program, ASÜ’nünYouTube kanalında yayınlanacak. 

ASÜ İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Hakkı Sezer’in sunduğu “Ramazan Sohbetleri” isimli programın ilk bölümünde “Ramazan ve Kur’an” teması işlendi. Kur’an’ın ramazanda inmiş olmasının ramazan ayını mübarek kılan en önemli özellik olduğunu ifade eden Prof. İsmail Hakkı Sezer, Kur’an’ın insanlar için bir hidayet kaynağı olduğuna dikkat çekti. Kur’an’ın içinde apaçık bilgiler, apaçık hükümler olduğunu söyleyen Prof. Sezer, “Rabbimiz, Kur’an’ın apaçık olduğunu ve herkesin anlayabileceğini söylüyor. Allah ‘apaçık’ dedikten sonra, birilerinin çıkıp da ‘Kur’an anlaşılmaz’ demesi hiç de uygun değildir. Kur’an hakla batılı, iyiyle kötüyü, hayırla şerri birbirinden ayırır…” dedi. Programın ilk bölümünde Kur’an’ı okumanın ve anlamanın öneminin yanı sıra oruç konusunda da bilgiler aktarıldı. 

“İsmail Hakkı Sezer ile Ramazan Sohbetleri” isimli program, ramazan ayı boyunca her gün saat 16.00’da ASÜ YouTube kanalında izleyiciyle buluşacak. Programa https://www.youtube.com/@aksarayedutr2006 linkinden erişilebilir. 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Sabah Bülteni 20 Ekim 2026 sabah Haber Bülteni
Giriş Yap

Aksaray Haberci ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

AksarayAİ ile Sohbet Et

AksarayAi ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

Güncel ASÜ’DE RAMAZAN AYINA ÖZEL BİR SOHBET PROGRAMI HAZIRLANDI

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir