Ankara Keçiören’den hayat kurtaran eğitim

Ankara Keçiören'den hayat kurtaran eğitim
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Keçiören Belediyesi ile Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim ve Projeler Daire Başkanlığı iş birliğinde, belediye personeline yönelik “İlk Yardım Eğitimi” düzenlendi. Eğitim; hem temel ilk yardım bilgisi ve farkındalığının kazandırılması hem de acil durumlarda doğru müdahalelerle hayat kurtarmaya katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirildi.

ANKARA (İGFA) – Ankara’da Keçiören Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda iki gün boyunca süren eğitim programında, Melike Alagöz Çoban ve Ersin Kuşçu tarafından genel ilk yardıma ilişkin teorik bilgiler katılımcılara aktarılırken ilk yardım müdahaleleri de uygulamalı olarak yaptırıldı.

İLK YARDIMDA DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLARA DİKKAT ÇEKİLDİ

Eğitim kapsamında; genel ilk yardım bilgileri, vücut sistemleri, soluk borusuna yabancı cisim kaçması, kanamalarda ilk yardım, zehirlenmelerde ilk yardım, kırık-çıkık ve burkulmalarda ilk yardım, boğulmalarda ilk yardım ile yanık, sıcak ve soğuk acillerinde ilk yardım konu başlıkları detaylı şekilde ele alındı.

Özellikle kaza anında ilk yardımda rentek manevrası uygulamalı olarak ele alınarak doğru ve zamanında müdahalenin hayat kurtarıcı nitelikte olduğu özellikle vurgulandı. Eğitimde ayrıca, ilk yardım uygulamalarında sıkça karşılaşılan doğru bilinen yanlışlar üzerinde duruldu.

Eğitim programının sonunda katılımcılara test uygulanarak ölçme ve değerlendirme yapıldı. Testi ve uygulamalı ilk yardım aşamalarını başarıyla tamamlayan katılımcılar, ilk yardım sertifikası almaya hak kazandı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Akşam Kapanışı 19 Ekim 2026 akşam Haber Bülteni
Giriş Yap

Aksaray Haberci ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

AksarayAİ ile Sohbet Et

AksarayAi ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

Güncel Ankara Keçiören’den hayat kurtaran eğitim

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir