Ankara Keçiören’de ‘sıfır atık’ denetimi

Ankara Keçiören'de 'sıfır atık' denetimi
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Keçiören Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde çevre kirliliğinin önlenmesi, toplum sağlığının korunması amacıyla kapsamlı denetim ve ölçüm çalışmaları yürüttü. Ziyaretlerde bitkisel atık yağ denetimleri ve ölçüm çalışmaları gerçekleştirildi.

ANKARA (İGFA) – Ankara’nın Keçiören ilçesindeki denetimlerde işletmelerde kullanılan bitkisel yağların TPM (Total Polar Materials) değerleri ölçülerek yağın kullanım uygunluğu yerinde tespit edildi.

Mevzuatta belirtilen sınır değerlerin üzerinde olduğu belirlenen yağların tespiti halinde onların kullanımı durdurularak yönetmelik gereği lisanslı firmalara teslim ediliyor. Bu kapsamda işletmelere Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği gereği uyum ve uygunluk konularında işletme sorumlularına bilgilendirme yapıldı. Ayrıca işletmelerin üretim alanları, tezgâh düzeni, personel hijyeni ve saklama koşulları detaylı şekilde incelenirken, işletmelere gerekli uyarılarda bulunuldu.

ÖNCELİĞİMİZ HEMŞEHRİLERİMİZİN SAĞLIĞI VE GÜVENLİ

Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, yürütülen denetimlere ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Ramazan ayında ilçe genelindeki denetimlerimizi hız kesmeden sürdürüyoruz. Amacımız, hem tüketici sağlığını korumak hem de bitkisel atık yağların çevreye zarar vermesini önlemek; hemşehrilerimizin ise sağlıklı, güvenilir ve standartlara uygun ürünlere ulaşmasını sağlamaktır. Önceliğimiz ceza yazmak değil; hemşehrilerimizin sağlığı ve güvenliğidir. Halk sağlığını korumak, güvenli bir ticaret ortamı oluşturmak ve dürüst esnafımızın haklarını gözetmek için denetim çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Akşam Kapanışı 20 Ekim 2026 akşam Haber Bülteni
Giriş Yap

Aksaray Haberci ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

AksarayAİ ile Sohbet Et

AksarayAi ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

Güncel Ankara Keçiören’de ‘sıfır atık’ denetimi

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir