Ankara Keçiören’de Mobil Atık Getirme Merkezleri yenileniyor

Ankara Keçiören’de Mobil Atık Getirme Merkezleri yenileniyor
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Keçiören Belediyesi tarafından ilçenin farklı noktalarına yerleştirilen, geri dönüştürülebilir atıkların kaynağında ayrıştırılarak toplanabilmesini sağlayan Mobil Atık Getirme Merkezleri yeniliyor.

ANKARA (İGFA) – Yenileme çalışmalarının ardından mobil merkezler düzenli ve hijyenik bir şekilde vatandaşların kullanımına sunuluyor.

BİRÇOK ATIK TOPLANIYOR

Mobil Atık Getirme Merkezlerinde kâğıt, plastik, cam, metal ve kompozit ambalaj atıklarının yanı sıra elektronik atıklar, atık piller ve bitkisel atık yağlar ayrı haznelerde toplanıyor. Böylece farklı türdeki atıkların birbirine karışmadan geri dönüşüm sürecine kazandırılması amaçlanıyor.

ATIKLAR YENİDEN EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR

Kaynağında ayrı toplanan geri dönüştürülebilir atıklar, geri dönüşüm süreçlerinden geçirilerek yeniden hammadde olarak değerlendiriliyor. Bu sayede doğal kaynakların korunmasına ve ülke ekonomisine katkı sağlanırken, enerji ve hammadde kullanımının da azaltılması hedefleniyor.

GERİ DÖNÜŞÜM DANIŞMA HATTI’NA KOLAYCA ULAŞILABİLİYOR

Keçiören Belediyesi, vatandaşlardan geri dönüştürülebilir atıklarını Mobil Atık Getirme Merkezleri üzerindeki yönlendirmelere uygun şekilde ilgili haznelere bırakmalarını istiyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Akşam Kapanışı 29 Ekim 2026 akşam Haber Bülteni
Giriş Yap

Aksaray Haberci ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Aksaray Haber Yapay Zeka ile Sohbet Et

AksarayAi ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

Dünya Ankara Keçiören’de Mobil Atık Getirme Merkezleri yenileniyor

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir