Aksaray’da Üniversite Öğrencilerine 79 Milyon TL’lik Destek: İŞKUR Gençlik Programı Başladı

Aksaray’da Üniversite Öğrencilerine 79 Milyon TL’lik Destek: İŞKUR Gençlik Programı Başladı
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aksaray Üniversitesi öğrencilerini kapsayan İŞKUR Gençlik Programı kapsamında 79 milyon TL ödenek aktarıldı.
Aksaray’da 703 üniversite öğrencisinin günlük 1.083 TL cep harçlığı alacağı programın protokolü düzenlenen törenle imzalandı.

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş ve İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş katıldı. Protokolle birlikte öğrenciler, Aksaray Üniversitesi kampüs alanında ve ilçelerdeki meslek yüksekokullarında bilimsel, kültürel, sosyal ve sanatsal projelerde haftada en az bir, en fazla üç gün görev alabilecek.

Vali Kumbuzoğlu: “Üniversite gençliği için büyük bir tecrübe olacak”

İmza töreninde konuşan Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, programın gençler için önemli bir fırsat olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Üniversite gençliğimiz çok kıymetli. Öğrencilerimiz bu program sayesinde hem eğitimlerine devam edecek hem de kampüs dahilinde çalışarak iş tecrübesi kazanacaklar. Emeğin kıymetini, çalışmanın değerini öğrenecekler. Geçen yıl 599 öğrenci ile başlayan program bu yıl 703 öğrenciyle devam edecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla yürütülen bu program, gençlerimiz için büyük bir tecrübe olacak.”

Rektör Arıbaş: “Bir bakıma staj imkânı sağlanıyor”

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, programın öğrenciler açısından hem mesleki hem de ekonomik katkı sunduğunu ifade etti:
“Gençlerimizi kendi alanlarında çalıştırarak mesleğe hazırlıyoruz. Bu sayede teorik bilginin yanında pratik tecrübe de kazanıyorlar. Bir bakıma staj imkânı sağlanmış oluyor. Ayrıca öğrencilerimize maddi destek de sunulmuş olacak.”

İŞKUR Müdürü Akkuş: “703 kişi noter kurasıyla belirlenecek”

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut Akkuş, programdan haftada bir ila üç gün arası yararlanılabileceğini belirterek,
“Tam gün katılan öğrenciler aylık 15.162 TL, günlük ise 1.083 TL cep harçlığı alacak. Başvurular 20-25 Ekim 2025 tarihleri arasında yapılacak ve 703 kişi 28 Ekim’de noter kurasıyla belirlenecek. Program sadece iş tecrübesi değil, aynı zamanda Ar-Ge, yeşil dönüşüm, dijital dönüşüm, kültürel ve sportif etkinliklerde görev alma imkânı da sunacak. Tehlikeli iş kolları ise program dışında tutulacak” dedi.

Başvurular İŞKUR mobil uygulaması, Alo 170, İŞKUR Gençlik Platformu ve www.iskur.gov.tr adresi üzerinden yapılabilecek.

Tören sonunda, Aksaray’da 703 üniversite öğrencisinin yararlanacağı İŞKUR Gençlik Programı protokolü Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun riyasetinde imzalanarak yürürlüğe girdi. Vali Kumbuzoğlu, programın tüm öğrencilere hayırlı olmasını diledi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Akşam Kapanışı 25 Ekim 2026 akşam Haber Bülteni
Giriş Yap

Aksaray Haberci ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Aksaray Haber Yapay Zeka ile Sohbet Et

AksarayAi ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

Güncel Aksaray’da Üniversite Öğrencilerine 79 Milyon TL’lik Destek: İŞKUR Gençlik Programı Başladı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir