AKSARAY’DA 3 MİLYON 250 BİN TL’LİK KAÇAK TÜTÜN OPERASYONU!

Aksarayda KAÇAK TÜTÜN OPERASYONU

AKSARAY’DA 3 MİLYON 250 BİN TL’LİK KAÇAK TÜTÜN OPERASYONU!
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKSARAY’DA 3 MİLYON 250 BİN TL’LİK KAÇAK TÜTÜN OPERASYONU!

Aksaray’da kaçak sigara üretimi ve ticaretine yönelik gerçekleştirilen operasyonda milyonlarca liralık kaçak tütün ve sigara üretim malzemesi ele geçirildi. Olayla ilgili 2 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve asayiş ekipleri tarafından kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Aksaray merkezde operasyon düzenlendi.

Yapılan çalışmalar sonucunda, gümrük kaçağı sigara üretimi ve ticareti yaptıkları tespit edilen E.V. (34) ve H.Ç. (40) isimli şüphelilerin ev ve iş yerlerinde arama gerçekleştirildi.

3 MİLYON 250 BİN TL DEĞERİNDE ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ

Gerçekleştirilen aramalarda piyasa değeri yaklaşık 3 milyon 250 bin TL olan;

  • 40 bin adet dolu makaron,
  • 1.500 kilogram kıyılmış tütün,
  • 1 adet makaron paketleme makinesi,
  • 1 adet makaron dolum makinesi,
  • 1 adet kompresör ele geçirildi.

2 ŞÜPHELİ HAKKINDA ADLİ İŞLEM

Ele geçirilen ürünlere ilişkin E.V. ve H.Ç. isimli şüpheliler hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında adli işlem başlatıldı.

Aksaray Valiliği tarafından yapılan açıklamada, suç ve suçlularla mücadelenin vatandaşların huzur ve güvenliği için kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.

Kaynak: Aksaray Valiliği – İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Akşam Kapanışı 19 Ekim 2026 akşam Haber Bülteni
Giriş Yap

Aksaray Haberci ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

AksarayAİ ile Sohbet Et

AksarayAi ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

Asayiş AKSARAY’DA 3 MİLYON 250 BİN TL’LİK KAÇAK TÜTÜN OPERASYONU!

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir