Aksaray Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Koçak’tan Barzani Tepkisi

Aksaray Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Koçak’tan Barzani Tepkisi
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aksaray Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Koçak, IKBY eski Başkanı Mesud Barzani’nin Şırnak’taki bir programa uzun namlulu silahlarla donatılmış özel korumalarıyla katılmasına sert tepki gösterdi. Koçak, bu görüntülerin devlet teamülleriyle bağdaşmadığını belirterek “Devletimizin vakarına gölge düşürülemez” dedi. 

Koçak açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sınırları dahilinde güvenliği ancak şerefli Türk polisi ve kahraman Mehmetçiğimiz sağlar. Hiçbir resmi görevi olmayan IKYB eski Başkanı Mesud Barzani’nin Şırnak’taki bir etkinliğe uzun namlulu silahlara sahip korumalarıyla gelmesi kabul edilemez.”

Söz konusu görüntülerin Terörsüz Türkiye sürecine zarar verebileceğini vurgulayan Koçak, provokasyonlara zemin oluşturabilecek bu durumun ciddi bir hata olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Devlet-i Ali’nin hükümranlık alanında tek silahlı güç, devletin güvenlik güçleridir. Aksi söz konusu dahi edilemez. Barzani’nin korumalarının uzun namlulu silahlarla devletimizin hududu içinde dolaşmaları, devletin itibarına gölgedir. Devletimizin vakarı asla çiğnenemez.”

Türkiye’nin köklü bir devlet geleneğine sahip olduğunu hatırlatan Koçak, Barzani’nin güvenliğinin gerekirse yalnızca Cizre’de değil, Erbil, Bağdat ve Basra’da bile sağlanabilecek güçte olduklarını ifade etti:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir kabile devleti değildir. Misafirimiz ise güvenliğini sağlamak devletimizin gücünün çok ötesinde değildir.”

Koçak, yaşanan bu olaya izin verenler hakkında gerekli idari işlemlerin yapılmasının önemine de dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Tekrarının yaşanmayacağına inandığımız bu görüntüye cevaz verenler hakkında yapılacak tasarrufun ibret niteliğinde olması beklentimizdir.”

Açıklama, kamuoyunda büyük yankı uyandırırken güvenlik protokollerinin ihlali iddiaları da tartışma konusu olmaya devam ediyor. 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Akşam Kapanışı 23 Ekim 2026 akşam Haber Bülteni
Giriş Yap

Aksaray Haberci ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Aksaray Haber Yapay Zeka ile Sohbet Et

AksarayAi ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

Güncel Aksaray Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Koçak’tan Barzani Tepkisi

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir