Aile Hekimleri iş bırakacak

Aile Hekimleri iş bırakacak
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık çalışanlarının tüm ülke genelinde özlük hakları için geçen hafta iş bırakmasının ardından, aile hekimleri de yarın ve Cuma günü iş bırakacak.

ANKARA (İGFA) – Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu aile hekimlerinin 14-16 Mart tarihlerinde de üç gün iş bırakacağını duyurdu.

Federasyonun açıklamasında, Türkiye’de aile hekimliği sisteminin modern ve bilimsel çizgiye çekilmesi yönünde gerekli adımlar atılmamışken, sağlık idaresi tarafından yetersiz altyapı göz ardı edilerek yapılan düzenlemelerin tüm kazanımları geriye götürdüğü kaydedildi.

Türkiye’de aile hekimliği sisteminin günübirlik politikalara alet edildiği belirtilen açıklamada, “Modern aile hekimliği sisteminin şartlarını bilmeden, bir gecede ismi değiştirilerek yürürlüğe konan aile hekimliği kanunu ve buna bağlı sözleşmeler, ilk on yıldaki kazanımları tüketmiş, aile hekimliği sisteminin önünü açmak yerine, sistemin önünü tıkamış, adeta ceza kanunu ve ceza yönetmeliği halini almıştır. Resmi enflasyon verileri ışığında, ailesağlığı merkezi medikal sarf, kira, elektrik, personel giderleri yıllar içerisinde en az yüzde167 oranında artmış, reel verilere göre ise artış oranı bunun neredeyse iki katına ulaşmış,ancak cari gider ödemelerine sağlanan artış aynı süre için yüzde 70’lerde kalmıştır. Aile sağlığı merkezleri artık çalışan personelleri işten çıkarmak durumunda kalacak, 20 bine yakın yetişmiş sağlık çalışanı işsiz kalacaktır” ifadelerine yer verildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Akşam Kapanışı 19 Ekim 2026 akşam Haber Bülteni
Giriş Yap

Aksaray Haberci ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

AksarayAİ ile Sohbet Et

AksarayAi ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

Güncel Aile Hekimleri iş bırakacak

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir