AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR

AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in Yeşil Aksaray hedefi ile başlattığı ağaçlandırma seferberliği içinde bulunduğumuz ayda hız kazandı.  Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ağaçlandırma çalışmalarıyla ilgili olarak “Sorumluluğumuzun bilinciyle şehrimizin yeşil dokusunu güçlendirmek ve doğal yaşamı korumak adına ağaçlandırma çalışmalarına büyük bir önem veriyoruz. Her mevsim, cadde ve sokaklarımıza yeni ağaçlar dikerek, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Aksaray bırakmayı hedefliyoruz” dedi.
Aksaray Belediyesi, kent merkezinde park, bahçe ve yeşil alanlar başta olmak üzere bulvar, kavşak, kaldırım ve refüjlerdeki ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyor. Yeşil Aksaray hedefinden yola çıkarak Aksaray’ın yeşil alan varlığının bu yılda artacağını işaret eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, son yıllarda ağaçlandırma seferberliğinin hız kazandığını söyledi.

Aksaray Belediyesi olarak yeşil alanlarla birlikte park, bahçe, kavşak, orta refüjlerin ağaçlandırıldığını belirten Belediye Başkanı Dinçer, “Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız kapsamlı ağaçlandırma çalışması neticesinde şehrimizde kişi başına düşen yeşil alan varlığını 5,1 metrekareden 6,1 metrekareye yükselttik. Bu yılda toprak yapımıza uygun ağaç ve fidanları toprakla buluşturarak kişi başına düşen yeşil alan varlığını daha da artırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
 

Aksaray Belediyesi olarak gelecek kuşaklara daha yeşil bir Aksaray bırakmak için süreklilik esasına göre çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Dinçer, “Aksaray’ımızda doğanın korunmasının yanı sıra yeşilin her tonunun artması için mücadelemiz bu yılda sürecek. Ağaçları sadece toprakla buluşturmuyor, bakımını da titizlikle yapıyoruz.

Aksaray’ımızın gelecekteki yeşil alan planlarını ve vizyonunu belirledik. Her yıl hedefimizin üzerinde ağaç dikimi yapıyoruz. Şehrimizin tekrar Yeşil Aksaray olarak anılması için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.  
 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Aksaray Haberci ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.