Aeneas Projesi’ni Turizm Bakanı Ersoy’a anlattılar

Aeneas Projesi'ni Turizm Bakanı Ersoy'a anlattılar
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret ederek Türkiye’den başlayan Avrupa Konseyi tescilli Aeneas Kültür Rotası ile Antandros ve Astyra kazıları ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

BALIKESİR (İGFA)- Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan, Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret etti.  Özel Kalem Müdürü Tayfun Canlı, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Tamer Acar ve Dış İlişkiler Birim Sorumlusu Elisa Falcini ile birlikte heyet olarak Bakan Erosy’la görüşme gerçekleştiren Başkan Arslan, Türkiye’den başlayan, Avrupa Konseyi tescilli ilk kültür rotası olan “Aeneas Kültür Rotası” ile Altınoluk Mahallesi’nde ki Antandros ve Güre Mahallesi’nde ki Astrya kazıları ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

Projeler ve kazı çalışmalarının yanı sıra ilçenin tarihi ve kültürel değerleri ile ilgili Bakan Ersoy ve bakanlık yetkililerine geniş bir bilgilendirmede bulundu.

Bakan Ersoy konuyu takip edeceklerini ve destek olacaklarını ifade etti. Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, görüşme sonrası yaptığı değerlendirmede verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek  “Kültür ve Turizm Bakanımız Sn. Ersoy ve bakanlık yetkilileri ile görüşerek Türkiye’den başlayan, Avrupa Konseyi tescilli ilk kültür rotası olan “Aeneas Kültür Rotası” projemiz, Antandros (Altınoluk) ve Astyra (Güre) kazıları ile ilgili projeler hakkında sunum yaptık. İlgi ve destekleri için teşekkür ediyorum” dedi. 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Sabah Bülteni 23 Ekim 2026 sabah Haber Bülteni
Giriş Yap

Aksaray Haberci ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Aksaray Haber Yapay Zeka ile Sohbet Et

AksarayAi ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

Güncel Aeneas Projesi’ni Turizm Bakanı Ersoy’a anlattılar

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir