5. Hasandağı Dağcılık Şenlikleri Gerçekleştirildi

5. Hasandağı Dağcılık Şenlikleri Gerçekleştirildi
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aksaray Valiliği koordinasyonunda İl Özel İdaresi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, AFAD, UMKE, Dağcılık İl Temsilciliği, HASDAK ve KADOSK Derneklerinin destekleriyle bu yıl beşincisi düzenlenen Hasandağı zirve tırmanışına ilgi yoğun oldu.

Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun 2019 yılı dağcılık etkinlikleri programında yer alan ve Aksaray’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Hasandağı tırmanışı geçen sene olduğu gibi, bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Aksaray’da geleneksel olarak düzenlenen Hasandağı Dağcılık şenliklerinin açılış töreni 15 Temmuz Milli İrade Meydanında yapıldı. Açılış programına Vali Ali MANTI, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan ALTUNDAĞ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa DOĞAN, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cüneyt ALKAN, AFAD Müdürü Cezmi TÜRKMEN, Dağcılık İl Temsilcisi İsmail DEMİREZEN ve çok sayıda dağcı katıldı.

Açılış töreninde konuşan İlimiz Valisi Sayın Ali MANTI, ilimizde geleneksel olarak düzenlenen Hasandağı Dağcılık Şenliklerinin Valiliğimiz koordinasyonunda bu yıl beşincisinin yapıldığını belirterek, Hasandağı’nın doğa sporları için en uygun alanlardan biri olduğunu ifade etti. Hasandağında spor ve doğa turizmini geliştirmek adına önemli çalışmaların yapıldığını belirten Vali MANTI, Sağlıklı bir yaşam için sporun önemine değinerek, uzaktan yakından etkinliğe iştirak eden tüm sporcuları tebrik etti.

30 Haziran 2019 Pazar günü gerçekleştirilen zirve tırmanışına 200’den fazla dağcı katıldı. Katılımcılardan 140 kişi zirve tırmanışını başarıyla tamamladı.

Konu ile ilgili bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Hasandağı’nın doğa sporları ve dağcılık için önemli bir merkez olduğunu, Türkiye’de pek çok doğaseverin ilimiz sınırları içerisinde yer alan Hasandağı’nı farklı turizm aktiviteleri için tercih ettiğini belirtti. Doğan, Hasandağı’nın ilimizin en önemli turizm değerlerinden biri olduğunu ifade ederek, son yıllarda Hasandağı’nda Valiliğimiz koordinasyonunda gerçekleştirilen bir takım etkinliklerle Hasandağı’nın daha da öne çıktığını vurguladı.

Doğan, etkinliğe katılımın yoğun olmasının memnuniyet verici bir durum olduğunu, bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Hasandağı Dağcılık Etkinliklerine iştirak eden tüm katılımcılara ve organizasyona destek veren tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkürlerini belirtti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Sabah Bülteni 21 Ekim 2026 sabah Haber Bülteni
Giriş Yap

Aksaray Haberci ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

AksarayAİ ile Sohbet Et

AksarayAi ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

Uncategorized 5. Hasandağı Dağcılık Şenlikleri Gerçekleştirildi

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir