Demokrasi ve şeffaf yönetimlerde halkın parasını harcayan, Vali ve Belediye başkanı. Her yıl yaptıkları hizmetleri ve harcanan para miktarını, açıklamalıdır. Yapılan işle harcama tutuyorsa halkın haklarını koruduklarını ispat edeceklerdir. Aksi halde akıl ve vicdanlarda soru işareti kalacaktır. Soru işaretleri yıllar içinde birikerek, sel olup, yel olup yaptıklarını alıp götürecektir. Baki’nin dediği gibi; ‘’Şu gök kubbede hoş bir seda bırakamayacaklardır.’’ Beklentimiz, Gök kubbede hoş sada bırakmalarıdır.
Milletvekilleri de halk adına denetleme görevini yaptıklarını ispat etmeli. Boş lafla işi geçiştirmemeli. Özellikle iktidarı temsil eden Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Ramazan Kaşlı ve Hüseyin Altınsoy 2024 yılında yapılanları ve yapılmayanların nedenlerini halka anlatmak zorundadırlar. Muhalefeti temsil eden Milletvekili Turan Yaldır ve il başkanları yapılanları, yapılmayanları iftiraya kaçmadan açıklamalı ki iktidar ve muhalefetin ciddiyeti, hizmetlere verdiği önem anlaşılsın. Güçlü bir Aksaray ortaya çıksın.
Kalkınmış ülkelerin en önemli özelliği bilim ve teknoloji de ileri gitmeleri, demokrasinin özünün hesap verme olduğunu kavramaları ve gelir dağılımında ki adaleti sağlamaları olmuştur. Egemenlik. Küçük azınlıktan alınarak halka verilmesi, siyasi gücün halk tarafından değiştirilme fırsatını doğurmuştur.
Yapılan işlere harcanan paralarla, basiretli, dürüst bir iş adamı da Vali ve Belediye başkanı kadar iş yapıyorsa vali ve Başkana madalya verilmelidir. Daha fazla yapıyorsa, eksiğin hesabı sorulmalıdır. Harcama ve malzeme alımlarında ve taşorana yaptırılan işlerde ne kadar titizlik gösterilip gösterilmediği de incelenerek sonucun halka bildirilmesi görev kabul edilmelidir.
Valilik ve Belediye’de çalışanların aldıkları aylıkları hak edip etmedikleri de açıklanmalıdır. Kaç personel hak ediyor kaçı hak etmiyor? Kaçının bankamatik memuru ve işçisi olduğu da açıklanmalıdır. Konu Vali ve Belediye başkanlarının tabii görevleri arasında sayılmalıdır. Dolaysıyla hak etmeyene bir lira dahi milletin parasından ödenmemelidir. Devlet kapısı eş dost kollama, kapısı olmaktan çıkarılmalıdır.
Vali ve Belediye başkanları, bin kişi yerine iki bin kişi çalıştırdığında gerçekten çalışanların haklarını yediklerini, çalışmadan aylık alanlara da hak etmediği halde maaş ödemeden sorumlu olduklarını kabul etmeleri gerekir. Benden evvel girmiş mazereti kabul edilemez, şu an siz sorumlusunuz. Ya çalıştırır ya da hukuken gereğini yaparsınız. Devletin kurumları tembelhane yatağı olmamalıdır. Hükümette tasarruf tedbirlerine, harfiyen uyulmasını bunun için istiyor.
Personel, arasında ayırım yapılmadan, görevini mükemmel yapanlar teşvik edildiğinde daha fazla verim alınacağından şüphe edilmemelidir. Görevini yapmayanlarda kimin nesi olursa olsun gereken yapılmalıdır ki hakkaniyet sağlansın. Haksız kazanç önlenerek halkın hakkı korunsun. HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.