Bu yazının maksadı kişilerle ilgili olmayıp kurumlarla, kurumlar temsil özelliğiyle ilgilidir.

  Kurumların kurumsal varlıklarıyla vesile oldukları ve vesile olacakları çalışmalar için özellikle işsize iş, aşsıza aşa olacak katkıdaki girişimlerdeki başarı için karar merciinin içinde olmalarının gerekliliğidir.!!!

  İşin yasal prosedürü, yasaya bağlı yönetmelikler hukukçuların işi olmasına rağmen oturmuş kadim realiteleri de değiştirmez.

  Bu oturmuş realite nedeniyle bu yazının 1. maksadı realite.!

  2.si hemşerilerimizin bu konudaki genel istekleridir.!!!

   ATSO 96 YILDIR AKSARAYIN KEDERİNİN VE KIVANCININ YEGANE TEMSİLCİSİDİR!

  Kurum sadece “Ticaret Odası’ da” olsa Organize Sanayi Bölgesi yönetiminde  yine de olmalı.!!!

  Kaldı ki bizim odamız hem ticaret erbabının hem de sanayicilerimizin baş temsilcisidir.

  Bu iki hizmet erbabını temsil ettiğinden ”Ticaret” kelimesinin yanına getirilen “Sanayi” kelimesiyle “Ticaret ve Sanayi Odası” olarak hem ticaretin, hem de sanayicinin çatı kuruluşudur.

  Türkiye Cumhuriyetinin ilanından 1 yıl sonra 1924 yılında kurulan kısa adı “ATSO” olan açılımı “Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası” olan 96 yıldır başta TOBB olmak üzere her yerde Aksaray ticaretinin ve sanayisinin ana temsilcisi olan kurumumuz devletimizin resmi kurumu olarak sayıldığından  siyah plaka kullanır!!!

 ATSO ÜLKEMİZİN İLK UN FABRİKASIN VE HES’İNİNDE ANA KURUCULARINDANDIR!!!

   ATSO 96 yıllık geçmişi ile şu anki atanmış ve seçilmişlerin çoğunun bırakın babalarını dedelerinden bile eski olan ömrünün tamamını ilimizin bu bir asırlık geçmişinin her safhasında bulunan bir kuruluşumuzdur.

   ATSO’ nun  96 yıldır  içinde bulunduğu kuruluşlardan biriside ülkemizin ilk Elektrikle çalışan Un fabrikası olan ismini Aksaray’ın Milli Mücadeledeki Kuvayi Milliye Cemiyeti olan  Azmi Milli Un Fabrikamız ve şirketin enerji ihtiyacını sağlayacak olan Hidro Elektrik Santralının da kurucu üyesi ve  ana sermayedarlarındandır.

  96 yıldır ilimiz ticaret ve sanayisinin gelişmesi için her zaman her şartta aralıksız olarak çaba sarf eden, yatırımcıları teşvik eden, rehberlik eden kurumumuzdur.

    İlimizin sanayileşmesinden, tanıtımına ve turizmine kadar yapılan yurt içi ve dışı etkinliklerinde daima bulunan bir ana kadim kurumumuzdur.

 İlimizde OSB’nin kurulmasına ve yönetimini oluşturulmasına önderlik etmesinin ve yatırımcıların çekilmesi çabalarının yanında daha çok yatırımcının gelmesi ve mevcut yatırımcıların teşvikin kalkmasından sonrada ilimizde kalması için 2008 yılından itibaren bu konuda yaptığımız yayınlar ve kendilerini bilgilendirmemizi bir çok kurumun vurdum duymaz tavrının aksine kulak arkası yapmayan.

  Sanayileşmemizin ve dolayısıyla kalkınmamızın sürekli olabilmesini sağlayacak olan gerekli ham maddenin diğer illerdeki aynı işi yapanlarla rekabet edebilmesini sağlayacak bedelle sanayi kuruluşlarımıza getirilebilmesi ve üretileninde aynı şekilde satış yerlerini sevkinin sağlanabilmesi için Demir yolu ulaşımı için dişlerini tırnağına takan kurumumuzdur.

    Bu samimiyetle 18 Aralık 2010 günü ilimizi ziyaret eden dönemin UDH Bakanı Başbakan Binali Yıldırım’dan 1845-1920 ve 1933-89 yılları arasındaki toplam olarak131 yıl süren iki ilçelik prangamızın ana sebebi olan demir yolları hatları dışında kalmamızın bertaraf edecek olan Aksaray-Ulukışla demir yolu hattının sözünü bakanı ikna ederek alan ve şu anki ihale aşamasına gelmesi de dahil hava ve diğer ulaşım imkanlarıyla  gerekli yatırımlar için her yerde girişimde bulunan ve gerçekleştirilmesini sağlayandır.

   Yani İlimiz Sanayisi, Tarımı, Hayvancılığı ve Turizminin gelişmesi bununla da hemşerilerimizin daha yüksek bir hayat standardına kavuşabilmeleri için gereken ulaşım ve alt yapı yatırımlarını diğer odaları da yanına alarak onlarla birlikte takip edendir.

    İlimizle ilgili her hangi bir menfilikte daima buna karşı gerekli telin edici girişimleri de yapandır.

    Milli meselelerimizde her zaman ve her şartta devletimizin ve milletimizin yanında diğer odalarında liderliğini yapan bir kurumumuzdur.

  OSB’LERİN GENELİNİN YÖNETİMİNDE O İLİN TİCARET VE SANAYİ ODASI VAR!

    Bu konuda yaptığım araştırmada OSB’lerin doldurulanlarının dışında bizim gibi mevcut yerini doldurmayanların yönetiminde o ilin Ticaret ve Sanayi Odasının bulunduğunu tespit ettim.

     Her zaman ve her şartta ilimizin ilimiz ticaret ile sanayi erbabının temsilciliği olmasının yanında ilin tüm meselelerinin de takipçisi olma özelliğinden dolayı ATSO ’nun  OSB’ yönetiminde olmaması kesinlik bir eksikliktir.!!!

   Bu eksiklik ATSO’nun ilk ana kurucularından olduğu Organize Sanayi Bölgesi yönetiminde  olmamasının ileride bir çok olumsuzluğa sebep olması kaçınılmazdır.

  Sebep olunacak olumsuzlukların oluşmadan  bertaraf edilmesi için mutlaka yönetimin içinde olmasının sağlanması için gerekenlerin zaman geçirilmeden yapılması dileğiyle.

    Cuma’mız Mübarek olsun.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


6.03.2020 07:16:00

Ali Genç

TİCARET VE SANAYİNİN 1 ASIRLIK TEMSİLCİSİ ATSO HER HALÜKARDA OSB YÖNETİMİNDE OLMALI!