Türkiye sanat sahnelerinde tarihi başarı

Türkiye sanat sahnelerinde tarihi başarı

Türkiye sanat sahnelerinde tarihi başarı

2024-2025 sezonunda İstanbul Atatürk Kültür Merkezi 2 bin 390 etkinlik, 624 bin izleyiciye ev sahipliği yaparken, CSO Ada Ankara'da ise 651 etkinlik, 293 bin katılım oldu. Söz konusu veriler, Türkiye’nin sanat sahnelerinin küresel çapta yükselişini gözler önüne serdi.

ANKARA (İGFA) - Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2024-2025 sanat sezonunda İstanbul Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ve CSO Ada Ankara’nın rekor kırdığını duyurdu.

Bakan Ersoy, sanatı sadece desteklemediklerini, hak ettiği değere kavuşturduklarını vurgulayarak sezon verilerini paylaştı. AKM’de Eylül 2024-Haziran 2025 döneminde 2 bin 390 etkinlik düzenlendi, 624 bin 165 sanatsever katıldı; bu, bir önceki sezona göre yüzde 22,4’lük ziyaretçi artışı anlamına geliyor. Güvenlik kontrol noktalarından geçen kişi sayısı ise 2 milyon 442 bin 812’ye ulaşarak yüzde 7 artış gösterdi.

CSO ADA’DA KATILIM REKORU

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan habere göre, CSO Ada Ankara’da ise 2023-2024’te 282 etkinlikte 258 bin 955 izleyici varken, yeni sezonda 651 etkinlikte 293 bin 290 kişiyle buluşuldu. Bu, CSO Ada’nın sezon bazında en yüksek katılımcı sayısına ulaştığını kanıtladı.Zengin İçerik ve Festivaller AKM’de 48 opera, 35 bale, 201 konser, 140 tiyatro, 24 sergi, 614 sinema gösterimi ve bin 185 çocuk atölyesi yapıldı.

Kayıt stüdyosunda 112 sanatçı ile 326 saatlik üretim gerçekleşti. Sezon, İstanbul Kültür Yolu Festivali, 16. Opera Bale Festivali, İKSV İstanbul Müzik Festivali, 3. AKM Çocuk Sanat Festivali gibi ulusal ve uluslararası 18 festivale ev sahipliği yaptı. Rus Filmleri Festivali, Boğaziçi Film Festivali ve Sesin Yolculuğu Genç Besteciler Festivali gibi etkinlikler de programa renk kattı.

ERSOY: “SANATTA TÜRKİYE YÜZYILI İNŞA EDİYORUZ”

Bakan Ersoy, sosyal medyadan, “AKM ve CSO Ada’daki başarı, sanata verdiğimiz değeri gösteriyor. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Sanatta Türkiye Yüzyılı’nı hep beraber inşa ediyoruz” mesajını paylaştı.



Bakan Güler: Acımız büyük, tahkikat başladı
DMM'den "Erdoğan’ın Kabine açıklaması" iddiasına yalanlama
Türkiye sanat sahnelerinde tarihi başarı
Aksaray’da Narkotik Operasyonları: 19 Gözaltı, 2 Tutuklama
Fahrettin Altun'dan Özel’e 'Sokak vesayeti dilini reddediyoruz' tepkisi!
Gıda işletmecilerine 'sahte belge' uyarısı!
Mühendis TEK-SEN Enerji'den maaş zamlarına tepki
Pençe-Kilit’te acı artış: Şehidimiz 12'ye yükseldi!
Aksaray’da İnşaattan Düşen İşçi Hayatını Kaybetti
Aksaray Organize Sanayi Bölgesi’nde Feci İş Kazası: 1 Ölü, 3 Yaralı
Sarıyahşili Askerimiz Denizde Boğuldu
Anadolu Rüyası’ndan unutulmaz kültür gecesi
Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi, subay ve astsubay öğrenci alacak
Uluslararası dev operasyon! 15 suçlu Türkiye'ye getirildi
Keçiören'de üretici pazarları 15 Temmuz’da açılıyor
  • Pazartesi 31.8 ° / 14.8 ° Güneşli
  • Salı 34.5 ° / 17.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.8 ° / 17.1 ° Güneşli