Türk Bilim İnsanlarının Çalışması Cellulose Dergisi’nin Kapağında

Türk Bilim İnsanlarının Çalışması Cellulose Dergisi’nin Kapağında

Türk Bilim İnsanlarının Çalışması Cellulose Dergisi’nin Kapağında

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından gerçekleştirilen önemli bir araştırma, 2025 yılı Ocak ayında Cellulose Dergisi tarafından kabul edilerek Mart sayısında yayımlandı. Başlıkları "Pd Nanocatalyst Supported on Chitosan–Waste Oil Microspheres for Efficient Degradation of Industrial Pollutants in Water" olan bu çalışma, derginin Mart sayısının kapağına seçildi.

1994 yılından bu yana Springer Yayınevi tarafından yayınlanan Cellulose Dergisi, Q1 çeyreklik diliminde yer alarak, selüloz ve biyopolimerler üzerine yapılan araştırmalara odaklanan en saygın ve prestijli akademik dergilerden biri olarak biliniyor. Bu çalışma, endüstriyel atıkların su ortamında etkili bir şekilde parçalanmasını sağlayan Pd destekli nanokatalizör sistemi üretimi ve uygulamasını ele alarak, atık suların arıtılmasına yönelik çevre dostu ve sürdürülebilir çözümler sunuyor.

ASÜ’lü Akademisyenlerden Katkı

Aksaray Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Talat Baran ve Teknik Bilimler MYO Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nuray Yılmaz Baran, bu önemli çalışmaya bilimsel katkı sağlayarak değerli bir rol üstlendiler. Aksaray Üniversitesi yönetimi, çalışmada emeği geçen tüm akademisyenleri tebrik ederek, bilimsel çalışmalarının başarıyla devam etmesini diledi.



Hudutlarda 1 PKK'lı teslim oldu, 540 şüpheli yakalandı!
Kurtulmuş: Yeni süreçle geleceğe odaklanacağız
ÖNDER ve AKİMDER Başkanı Celalettin Kılıç’a Hayırlı Olsun Ziyareti
Klinik araştırmalar alanında önemli iş birliği
Trafikte bisiklet güvenliğine acil çağrı
630 şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamuya atandı
TMSF, Flash Haber TV ihalesinde süre uzatımına gitti
Aksaray Üniversitesi kalite akreditasyon sürecinde çok güçlü bir potansiyele sahip
Dünya 2.’si Şampiyon Sporcu Gülistan Gönen: “Valimize verdiğim sözleri bir bir tuttum”
Merkez Bankası PPK Özeti'ni yayımladı... Enflasyon ve küresel riskler izleniyor
Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’na yeni yönetmelik
AKADEMİ AKSARAY ÖĞRENCİLERİNDEN ÖZEL KONSER
7 üniversiteye yeni fakülte... 3 üniversitede bazı birimler kapatıldı!
Konya'daki bu teknik Türkiye’de ilk kez deneniyor... İnşaatı süren köprülü kavşak trafiği rahatlatacak
Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu; 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Gaziler ve aileleri ile kahvaltı programında buluştu.
  • Cuma 20.2 ° / 16.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 21.1 ° / 17.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 21.9 ° / 16.4 ° Güneşli