Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Torna Tezgahı Nedir

Torna Tezgahı Nedir

Torna Tezgahı Nedir

İnternetteki diğer torna tanımları size fazla teorik gelmiş olabilir. Basit anlamıyla torna, bir metalin –veya başka bir maddenin-  bir kesici yardımı ile kesilmesidir. Ancak bu işte metal kendi ekseni etrafında dönerken, kesici de doğrusal olarak hareket eder. Bu işin yapıldığı bölüme/ tezgaha ise torna tezgahı denir. Torna tezgahı ağaç, metal ve cam başta olmak üzere bir çok maddenin işlenip düzeltilmesinde kullanılan bir araçtır. İşlenecek maddeye ve işlenme modeline göre farklı torna makine çeşitleri kullanılmaktadır.

1)Universal Torna

Özellikle makine ve metal sektöründe oldukça fazla kullanılan torna makinası çeşididir. Bakım ve onarımlarıyla ilgili sıkıntı yaşanmaz. Çünkü birçok yerde üretici, satıcı ve kullanıcı bulunuyor. Fazla enerji harcamaz ve diğer torna çeşitlerine göre daha dayanıklıdır. Gövde, 2 adet donanımlı kutu, 2 adet mesafe mili, araba, tabla, support ve punto olmak üzere 9 bölümden oluşur. Yedek parçaları her yerde bulunabilir. Hemen hemen her işi yapabilme kapasitesi sayesinde sıklıkla tercih edilmektedir. En sık kullanılan ürün modelleri ZMM Bulgaria, ZMM Vratsa’dır. İhtiyacınız olan en kaliteli ve en hesaplı Universal torna tezgahı almak için mutlaka son derece ayrıntılı bir araştırmanın da içerisinde yer almalısınız!

2)Cnc Torna

Cnc torna makineleri bilgisayar kontrolünde işlem yapma olanağı sağlayan ve insan gücünü minimum düzeye indirgemeyi hedefleyen torna makineleridir. İnce işçilik ve detay gerektiren işler için sıkça kullanılır. Gemicilikten petrole ahşaptan havacılık sektörüne kadar birçok farklı alanda kullanımı yaygındır. Kullanımı kolay ve hızlı işlemler yapabilme kabiliyetine sahip bir torna modelidir. Yeni nesil torna tezgahlarından biri olarak kabul edilen bu ürün sanayilerde vazgeçilmez bir ürün olarak karşımıza çıkıyor.

Kullanım için, makineyi gerekli olan kullanım çeşidine göre programlamak ve hazır olduğunda işlemi başlatmak gerekir. Hangi işlem için hangi programın kullanılacağına ürün kataloğundan ulaşmak mümkündür. Birçok yerde Z-Mat modeli cnc tornalarla karşılaşabilirsiniz. Son teknoloji olan bu tornalar, taşınabilir ve uzun ömürlü olması ile biliniyor. Kullanım alanınıza en uygun ve işinize yarayacak birçok torna makinasını ve torna tezgahı yedek parçasını pratik bir düzeyde temin edebilirsiniz.

 



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli