Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Tanınmış Fizyoterapist Abdullah Güdendede Aksaray’da Bu Mevsimde Bel Tutulması Uyarısı

Tanınmış Fizyoterapist Abdullah Güdendede Aksaray’da Bu Mevsimde Bel Tutulması Uyarısı

Aksaraylı Fizyoterapist Abdullah Güdendede den hava koşullarından kaynaklı bel, boyun ve sırt ta tutulmalara yol açacak kulunçlar konusunda uyarılarda bulundu.

Ünlü Fizyoterapist Güdendede yaptığı açıklamada: Sıcak, soğuk derken sırtımızdan terler boşalıyor sonra da kuruyor. Kalın giysiler içinde soğuktan kaçarken terliyoruz. Sıcaktan bunalınca serinlik ararken üşütüyoruz. Terlemiş bir kası üşütmek kulunç oluşumu tetikler. Bel tutulmasının oluşmasına zemin hazırlayan en önemli sorun budur. Aksaray da malum hava koşulları tutulmalar için uygun bir zemin oluşturur. Bizim dikkatsizliğimde bel tutulmalarına kapı aralıyor. Tutulmuş bir bel ile hayat oldukça zordur. Nasıl olacak da bel tutulmalarından korunacağız ve kurtulacağız. Hepimizin cevabını aradığımız soru budur.

Fizyoterapist Güdendede açıklamasının devamında: Bel eklemi karmaşık bir yapıya sahiptir. Omurgaların birleşmeleri 90 derecelik bir açı yapar. Omurganın sırt ve boyun bölgesindeki açı dereceleri de farklıdır. Bu açı farklılıkları eklem ilişkileri açısından önemlidir. Bel eklemlerinin özelleşmiş yapıları gövde üst bölgesi ile alt bölgesini birleştirir. Hareket kabiliyeti boyundan sonra en çok olan bel eklemleridir. Bunun yanında eklemin komşu yapılarında hareketlerine ile birlikte çalışması vardır. Kinezyoloji ve biyomekaniksel incelemelerde basit gibi görünen bu hareketlerin vücut sistemi için ne kadar önemli olduğu ortaya konulmuştur. Kas yapısının yerleşimi hareket kabiliyetinin oluşması için tasarlanmıştır. Hareket eklemde ortaya çıksa da hareketi ortaya çıkartan gücü kaslar oluşturur. Günlük işlerimizi yaparken çok önemsemediğimiz belimiz çalışamaz hale geldiğinde ne kadar önemli olduğunu anlarız.

Fizyoterapist Güdendede açıklamasında: Bel tutulduğunda kas işleyişi bozulmuştur. Kaslar artık rahat çalışamaz. Hareket ortaya çıkarmak bu yüzden çok ağrılıdır. Hareketsiz pozisyonda ağrının olmamasının nedeni budur. Basit şekilde başlayan bu tutulmalar ve sonrasında ağrılar sorun çözülmedikçe ilerler. Kronikleşen bir bel rahatsızlığı günlük hayatı kısıtladığı gibi diğer bel problemlerinin tetiklenmesine yol açar. İnsanı bezdiren bir rahatsızlık olan bel tutulmaları sıkça karşılaşılan bir sorundur. Bu sorunun hemen her yaşta olabilmesi de çözüme olan ihtiyacı daha artırmaktadır. Çözüm kısmında neler yapabileceğimiz ise merak ettiğimiz en önemli konudur. Çözüm için yapılması gereken birçok şey vardır. Bunları uzmana danışarak tavsiye üzerine yapmalısınız.

Güdendede son olarak: Bel tutulmalarının hayatınızın bir parçası olmasına izin vermeyin. Sağlıklı bir bel için sıcak-soğuk dengesizliğine dikkat edin. Günlük egzersizlerinizi geciktirmeden yapın. Gün içerisinde yaptığımız hatalı hareketleri tekrardan kaçının ve doğrusunu öğrenin. Beliniz tutulmuşsa asla kırık-çıkıkçıya gitmeyin. Dedi.



Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
ABD'li heyet TBMM'de
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli