Serbest Bölgeler rekor kırdı! İşte lider bölgeler

Serbest Bölgeler rekor kırdı! İşte lider bölgeler

Serbest Bölgeler rekor kırdı! İşte lider bölgeler

Ticaret Bakanlığı, Türkiye’nin serbest bölgelerinin Ağustos 2025’te tarihi bir başarıya imza attığını duyurdu. İhracat, bir önceki yıla göre yüzde 9,4 artarak 1 milyar 45 milyon dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek Ağustos ayı ihracat rekorunu kırdı.

ANKARA (İGFA) - Ticaret Bakanlığı Serbest Bölgelerde, Ağustos ayında ve ilk 8 ay içerisinde, Cumhuriyet tarihinin en yüksek rakamlarına ulaştı.

Geçtiğimiz ayında 19 Serbest Bölge dış ticarette, yüzde 22 artışla 1 milyar 45 milyon dolarlık ihracat ve 448 milyon dolarlık dış ticaret fazlası ile ihracatta tarihi rekora imza attı.

Ocak-Ağustos 2025 döneminde toplam ihracat yüzde 4,1 artarak 8,3 milyar dolara ulaşırken bu da tarihi bir rekor oldu.

Dış ticaret fazlası 2,86 milyar dolardan 2,91 milyar dolara çıktı. İhracatın yüzde 56,1’i orta-ileri ve yüksek teknoloji ürünlerinden oluştu, bu da teknoloji odaklı üretimin gücünü gösterdi.

İŞTE LİDER BÖLGELER

Antalya Serbest Bölgesi: İhracatını yüzde 168,5 artırarak 130,1 milyon dolara ulaştı, Ağustos 2025’in lideri oldu.

Ege Serbest Bölgesi: yüzde 20 artışla 275 milyon dolar ihracat yaptı; Ocak-Ağustos’ta yüzde 12,4 artışla 2,11 milyar dolarla liderliğini sürdürdü. Toplam ticaret hacmi 3,98 milyar dolar.

Adana Yumurtalık: yüzde 28,7 artışla 298,4 milyon dolar.

Kocaeli: yüzde 20,1 artışla 516 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi.



Geri ödeme listesine 64 yeni ilaç eklendi
72 bini aşkın moto-kurye kayıt altında
TMMOB’dan yerel yönetimlere çağrı: Mühendis, mimar ve şehir plancılarına güvenceli kadro!
Erdoğan: CHP'den kaçış, yolsuzluk ve rüşvetten... AK Parti'ye katılımlar sürecek
Serbest Bölgeler rekor kırdı! İşte lider bölgeler
Yeşilay TEKNOFEST'te gençlerle buluşacak
TÜMKON'dan Zafer Partisi'ne ziyaret
Konut satışlarında sürpriz veri yok! Satışlarda İstanbul yine birinci
Aksaray Üniversitesi kurumsal akreditasyon çalışmalarını eğitim programlarıyla sürdürüyor
AKSARAY BELEDİYESİNDEN PARKLARDA GÜVENLİK VE BAKIM ATAĞI
Aksaray Üniversitesi öğrencilerinden Teknofest 2025’te büyük başarı
Motorlu Araçlar Genel Güvenlik Yönetmeliği’nde değişiklik... Yeni teknik standartlar yürürlükte
Ankara Keçiören’de KEÇMEK kurslarına yoğun ilgi
Ankara Keçiören’de gaziler unutulmadı
Şantiye Şefleri Yönetmeliği’nde değişiklik... Denetim usulleri güncellendi
  • Salı 22.5 ° / 18.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 22.6 ° / 16.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.8 ° / 17.4 ° Şiddetli yağmurlu