Orta Karadeniz ve İç Anadolu'da 'kar' uyarısı!

Orta Karadeniz ve İç Anadolu

Orta Karadeniz ve İç Anadolu'da 'kar' uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu (Bilecik hariç), Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu’nun batısı, Balıkesir ve Giresun çevreleri ile Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğusunun aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA (İGFA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 11 Şubat Salı gününe ilişkin günlük hava tahmin raporunu yayımladı.

Doğu Akdeniz kıyıları, Orta Karadeniz kıyıları ile Kilis ve Mardin çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Amasya ve Kayseri çevreleri ile Samsun'un iç kesimleri, Yozgat'ın doğu, Tokat ve Sivas'ın batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

 Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısı ile Kıyı Ege’de kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Orta Karadeniz'in İç Kesimleri ile İç Anadolu'nun Kuzeydoğusunda Kar Yağışlarına Dikkat! Amasya ve Kayseri çevreleri ile Samsun'un iç kesimleri, Yozgat'ın doğu, Tokat ve Sivas'ın batı ilçelerinde görülecek kar yağışlarının yerel kuvvetli (5-15 cm) olması beklendiğinden buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:

Rüzgârın, Marmara’nın batısı ile Kıyı Ege’de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ İLE BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI:

Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunun dik ve eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar'da Irak Başbakanı ile görüştü
Ankara'da balık sezonu başladı, denetimler sıklaştı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'e karşı güçlü tepki şart! Savunma sanayi iş birliği yoğunlaşmalı!
'Para Trap'ta ilk altınımıza kavuştuk!
2026-2028 dönemi bütçe ve yatırım hazırlıkları başladı.. Genelgesi yayımlandı
ZABITA ÇEVRE CEZALARINI UYGULAMAYA BAŞLADI
Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ilk ders açılışı yapıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar’da
ABD 'De Minimis' muafiyeti kaldırıldı! E-ticaret gönderileri vergiye tabi!
Sakarya'da Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarı sona erdi
CHP Kurultay iptal davası 24 Ekim'e ertelendi!
Gümrük kapılarında uyuşturucuya dev darbe!
TOKİ'den kampanya... Borcunu öde, indirimle tapunu al!
TÜİK: Temmuz'da inşaat üretimi yıllık yüzde 24,1 arttı
“Japon Kuklası” Keçiören’de sahnelendi
  • Pazartesi 22.3 ° / 18 ° Güneşli
  • Salı 22.5 ° / 18.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 22.6 ° / 16.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı