Mamasın Barajı’nda Alarm: Su Seviyesi Yüzde 15’e Düştü

Mamasın Barajı’nda Alarm: Su Seviyesi Yüzde 15’e Düştü

Mamasın Barajı’nda Alarm: Su Seviyesi Yüzde 15’e Düştü

Aksaray’ın içme suyu kaynağı olan Mamasın Barajı’nda su seviyesi kritik seviyelere geriledi. Barajdaki doluluk oranı yüzde 15’e düşerken, kıyı şeridinde 200 ila 300 metre arasında çekilmeler yaşandı.

Türkiye genelinde etkisini artıran kuraklık Aksaray’da da kendini gösteriyor. Uzun süredir yağış almayan kentte, şehrin içme suyu ihtiyacını karşılayan Mamasın Barajı’nda gözle görülür bir düşüş yaşandı.

Başkan Dinçer’den Tasarruf Çağrısı

Konuya ilişkin açıklama yapan Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, barajdaki durumun son yılların en düşük seviyelerinden biri olduğunu vurguladı:

Baraj doluluk oranımız yüzde 15’e kadar geriledi. Uzun zamandır yeterli yağış almadığımız için barajda ciddi bir çekilme yaşanıyor. Yer yer 200-300 metrelik geri çekilme gözlemledik. Bu durum içme suyu temininde ciddi riskler oluşturuyor” dedi.

Başkan Dinçer, vatandaşlara seslenerek suyun israf edilmemesi gerektiğini belirtti:
Su hayattır. Lütfen suyumuzu israf etmeyelim. Su kaynaklarımız sınırlı ve her damlası kıymetli. Günlük yaşamda tasarruflu kullanım hepimiz için bir zorunluluk haline geldi.

Su Tüketimi Artıyor

Aksaray Belediyesi verilerine göre şehirde su tüketimi her geçen ay artıyor. Haziran ayında günlük 69 bin 943 metreküp olan su kullanımı, Temmuz ayında 71 bin 885 metreküpe yükseldi. Bu rakam, iki ay arasında %2,77’lik artış anlamına geliyor.

Günlük tüketimdeki artışa dikkat çeken Başkan Dinçer, “Suyumuzun her damlasına sahip çıkalım. Bugün aldığımız önlemler, yarınlarımızı koruyacaktır” diyerek tasarruf çağrısını yineledi.



Malazgirt Zaferi ve 30 Ağustos'a coşkulu kutlama
TSK'dan terörle mücadele ve hudut güvenliğinde kararlılık
Milletvekili Altınsoy Vatandaşlarla Buluştu, Belediye Başkanına Hayırlı Olsun Ziyaretinde Bulundu
Mamasın Barajı’nda Alarm: Su Seviyesi Yüzde 15’e Düştü
Aksaray İHH’dan Temiz Suya Umut: “Bir Su Kuyusu Açtır, Susuzluğa Çare Ol”
Tüketici 'güven'i Ağustos'ta arttı
Suriye'den Türkiye'ye geçici ithalat sınırlaması
Erzurum 'Türkiye Kooperatifler Fuarı'na hazırlanıyor
Bursa Büyükşehir'in kadın hentbolcuları yeni sezona iddialı hazırlanıyor
İnşaat malzemelerinde faaliyet artarken, beklenti geriledi
Keşfin ateşinde 2028 hedefi günlük 40 milyon metreküp
Nurten Altınkaya Elyiğit, CHP Aksaray Merkez İlçe Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Kibar Feyzo Keçiören’de kahkaha dolu bir gece yaşattı
20 ilde 55 'Siber' gözaltı! 23 şüpheli tutuklandı!
Türk kültürünü dünyaya taşıyan bir şölen: Anadolu Rüyası Dans Topluluğu
  • Perşembe 25.3 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Cuma 25.8 ° / 20 ° Güneşli
  • Cumartesi 33.4 ° / 15.9 ° Güneşli