Aksaray
15.09.2024
ANKARA (İGFA) - Medya sektöründe devrim niteliği taşıyan internet haberciliğinin yasal zemine oturması için ilk somut adım atıldı. İnternet Gazetecileri Federasyonu’nun (İGF) yürüttüğü yoğun diplomasi trafiği meyvelerini vermeye başladı.
DEMİR MEKİK DOKUYOR
Ankara ile genel merkez Bursa arasında mekik dokuyan İGF Genel Başkanı Mesut Demir, İGF Ankara Temsilcisi İbrahim Gökdemir ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) önemli görüşmeler gerçekleştirdi.
MİLLETVEKİLLERİYLE YOĞUN GÖRÜŞME TRAFİĞİ
TBMM’de Bursa milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç, Refik Özen ve Ahmet Kılıç, Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Muğla Milletvekili Burak Erbay, Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan ve Niğde Milletvekili Yavuz Ergun’la bir araya gelen heyet, internet yasası ve İGF projeleri hakkında istişarelerde bulundu. Yoğun görüşmeler neticesinde ilk müjdeli haberi veren İGF Genel Başkanı Mesut Demir, internet yasasının Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın başkanlığını yaptığı TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nda gündeme alınacağını duyurdu.
DİJİTAL MECRALAR KOMİSYONU ELE ALACAK
İnternet haberciliğinde yaşanan sorunların yasayla çözülebileceği konusunda milletvekillerine bilgi verdiklerini aktaran Mesut Demir, “ Yoğun geçen görüşmeler sonrasında emeklerimizin karşılığını almaya çok az kaldı. İnternet yasasının çıkması noktasında milletvekillerimizle bir araya geldik. Onlara hem İGF’yi hem de internet yasasının sağlayacağı faydaları anlattık. Yasa, Dijital Mecralar Komisyonu’nda ele alınacak. Mart ayı içerisinde de TBMM Genel Kurulu’na gelecek. İnternet yasasına destek veren siyasi partilere, milletvekillerine, internet yasası çalışmalarını sürdüren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na İnternet Gazetecileri Federasyonu adına şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.
CUMHURBAŞKANI’NA KAPSAMLI RAPOR
Komisyonda ele alınacak internet yasasıyla ilgili çalışmaların ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın da kapsamlı bir rapor hazırlayarak Cumhurbaşkanı’na sunması bekleniyor.
9685,49%1,73
33,89% 0,03
37,57% -0,04
2813,91% 0,95
4526,23% 0,70