ÇKS başvuruları artık e-devlet'te

ÇKS başvuruları artık e-devlet

ÇKS başvuruları artık e-devlet'te

Çiftçi Kayıt Belgesi başvuruları bu gece e-Devlet üzerinden başlıyor. Konuyla ilgili detayları Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, 2 milyon 171 bin 646 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebileceği sistemi bu geceden itibaren hizmete açacaklarını söyledi.

Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularının e-devlet üzerinden yapılmasına ilişkin basın toplantısı düzenleyen Bakan Kirişci, 23 Eylül tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ÇKS Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin detaylarını anlattı.

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) yaptığı değişiklikle bazı aksaklıkları gidererek, dijitalleşme sayesinde bürokrasiyi azalttıklarını belirten Bakan Kirişci, Ziraat Odaların'dan her yıl alınan Çiftçi Belgesi şartının sadece ilk defa kayıt yaptıracaklar dışında kaldırıldığına vurgu yapılan yönetmelik değişikliği ile başvuru formlarındaki Muhtar - Aza imzaların da kaldırıldığını ifade eden Bakan Kirişci, yalnızca çiftçi imzasının yeterli olacağı kaydetti.

Önceki düzenlemede 1 Eylül ile sonraki yılın 30 Haziran tarihlerinde belirlenen müracaat süresi, üretim planlaması yapılabilmesi için başvurunun başladığı 31 Aralık'a alındığını, böylelikle başvuru süresinin 4 aya düşürüldüğünü ifade eden Bakan Kirişci, 31 Aralık'a kadar başvuruda bulunan çiftçiler, ürün değişikliklerini Şubat ayı içerisinde yapabilecekleri söyledi.

Bakan Kirişci, basın açıklaması ardından e-devlet üzerinden demoları gerçekleştirdi.

https://twitter.com/VahitKirisci/status/1575775980483919872


ABD'nin Suriye kararı... Türkiye'den iş birliği mesajı
CHP’li Sarıbal: Çiftçi çöküşte, Saray enkazı örtüyor!
Denizcilikte dijital dönüşüm... 2024’te 140 milyon TL tasarruf sağlandı
Vali Kumbuzoğlu’ndan Kızılay Aksaray Şubesi’ne Ziyaret
Üretici-Market fiyat farkı rekor kırdı! Karpuzda fark yüzde 600!
Bakan Göktaş’tan koruyucu ailelere ve çocuklara duygusal mektup
DMM'den Kanal İstanbul iddialarına yalanlama
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kutsallarımıza hakaret ettirmeyiz!
9 yılda 108 milyar TL tasarruf
Binaların yangın güvenliği için süre uzatıldı!
CHP'li Ün: Mısır ithalatını durdurun, çiftçi nefes alsın!
Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Koçak'tan Peygamberlere Yönelik Hakarete Sert Tepki
Bakan Yumaklı: 3 il 6 noktada yangınlar sürüyor! 'Ateş yakmayın' çağrısı
Vali Kumbuzoğlu, Sultanhanı Kırkdelik–Tepeköy-Çağlak Bağlantı Yolunda İncelemelerde Bulundu
Düzce’de 3 milyon TL’lik uyuşturucu operasyonu
  • Çarşamba 27.7 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Perşembe 25.3 ° / 11.2 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 10.7 ° Güneşli