Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Başkan Savaş: "Ankara'da kapılar yüzümüze kapansa da EXPO Hatay'da 1,2 milyonu aştık"

Başkan Savaş:

Başkan Savaş: "Ankara'da kapılar yüzümüze kapansa da EXPO Hatay'da 1,2 milyonu aştık"

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, katıldığı bir televizyon programında EXPO'da 1 milyon 200 bin ziyaretçiyi aştığını söyledi. Başkan Savaş, hükümet desteği konusunaki soruya ise "Her şeyi belediye bütçesi ile yaptık. Ankara'da kapılar tek tek yüzüme kapandı" dedi.

HATAY (İGFA)- Hatay gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Antakya EXPO alanında yapılan televizyon programında EXPO 2021 Hatay’ın 1 milyon 200 bin ziyaretçiyi aştığını müjdeledi.

EXPO'nun dünyadaki 3 büyük organizasyondan biri olduğunu anımsatan Savaş, "Yaklaşık 3 yıl bu organizasyona hazırlandık. EXPO 2021 Hatay’ı kentte ticaret, turizm ve tarıma katkı sağlamak amacıyla yapılmış bir merkez olması için tasarladık. Şu an beklentilerimizin üzerinde bir ziyaretçi sayısına ulaştık. Ziyaretçi sayımız 1 milyon 200 bini geçti” dedi.

ALANLAR 7’DEN 70’E HERKESE HİTAP EDİYOR

EXPO’yu ziyaret edenleri nelerin beklediğini de paylaşan Başkan Lütfü Savaş, “Tarım, ticaret, gastronomi, fuarlar için buraya gelmelisiniz. Medeniyetler bahçemiz var, fuar alanımız ve amfitiyatromuz var 11 büyükşehirimizin kendi değerlerini yansıttığı bahçeler var. Tüm bu eserler kalıcı ziyaretçilerimiz bu eserleri ziyaret ederek Hatay mutfağını da tanıyabiliyor. Çocuklarımızın fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlayan alanlarımız var. 5 yy.dan günümüze gelen ve dünyada 5 tane örneği olan bir şapele rastladık. Şapeli bu alanda sergiliyoruz. 40 ton ağırlığında,16 milyon küp taşla bin 600 metrekarelik bir mozaik yaptık. Hatay’ın tarihi ve kültürel geçmişini yansıtıyor” ifadelerini kullandı.

Program sunucusunun yönelttiği, Hatay Büyükşehir Belediyesinin EXPO 2021 Hatay’ı inşa ederken hükümetten herhangi bir destek alıp almadığı sorusuna Başkan Savaş söyle yanıt verdi:

"KENDİ BÜTÇEMİZLKE YAPTIK... ANKARA'DA KAPILAR YÜZÜMÜZE KAPANDI!"

“Hatay 16 yıl bağımsızlık mücadelesi vermiş ve sonra tek başına devlet olmuş ve ardından ana vatana katılmış bir şehir. Sanırım bu yüzden bizim kendi başımızın çaresine bakacağımızı düşündüler. Ve bu organizasyonu yaparken yalnız bırakıldık. Bu alanlarda gördüğünüz eserlerin hepsi halkın vergileriyle bize ödenen ödenek ile yapıldı. Her şeyi belediye bütçesi ile yaptık. Ankara’da kapılar tek tek yüzümüze kapandı".

Başkan Savaş, devlet büyüklerini EXPO’ya davet etmelerine rağmen henüz herhangi bir makamın alanları ziyaret etmediğini belirterek, ”Tüm protokol üyelerini davet ettik. Devletin başındaki makamlar bizim için kutsaldır. Her Türk bu makamları yanında görmek ister. Biz heyecanla bekledik ve hala da bekliyoruz.



Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli