Aksaray’da Gençlerin Mesleki Gelişimi İçin Önemli İş Birliği

Aksaray’da Gençlerin Mesleki Gelişimi İçin Önemli İş Birliği

Aksaray’da Gençlerin Mesleki Gelişimi İçin Önemli İş Birliği

Aksaray’da Gençlerin Mesleki Gelişimi İçin Önemli İş Birliği

Aksaray Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen "İŞKUR Gençlik Programı Eğitimden İstihdama Güçlü Köprü Protokolü" ve "182 Kişilik İş Kulübü Sertifika Dağıtım Töreni"ne, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, birim amirleri, STK başkanları ve öğrenciler katıldı.

Aksaray Valiliği himayesinde, Aksaray Belediyesi, Aksaray Üniversitesi, Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası arasındaki iş birliği protokolü, gençlerin iş dünyasına entegrasyonunu hızlandırmayı ve istihdam olanaklarını artırmayı amaçlıyor. Bu protokol kapsamında, 599 öğrenci, Aksaray Üniversitesi’nin belirlediği 57 farklı alanda çalışmaya başladı.

Tören sırasında yapılan konuşmalarda, Eğitim-İstihdam-Sanayi iş birliğinin önemi, öğrencilerin kariyer gelişimleri ve geleceğe yönelik planlar üzerinde duruldu. Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, öğrencilere sürekli kendilerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulunarak, “Eğitimden İstihdama Güçlü Köprü” mottosuyla başlatılan projenin gençlerin kariyer temellerini atmalarına yardımcı olacağına vurgu yaptı.

Gençler İçin Büyük Bir Fırsat

Vali Kumbuzoğlu, İŞKUR Gençlik Programı'nın, öğrencilere teorik bilgilerin yanı sıra pratik deneyimler kazandırma fırsatı sunduğunu belirtti. Bu program sayesinde öğrenciler, AR-GE faaliyetleri, laboratuvar çalışmaları, akademik projeler ve bilgi teknolojileri gibi birçok alanda deneyim kazanacaklar. Ayrıca, İŞKUR tarafından öğrencilere günlük 1083 TL destek sağlanacak. 5 gün katılanlara aylık 5.415 TL, 14 gün katılanlara ise 15.162 TL destek verilecek.

Kumbuzoğlu, "Bu program, gençlerimizin sadece geçici işlerde değil, kalıcı ve istikrarlı bir iş gücü olmasını hedefliyor. Mesleki deneyim kazanan gençler, güçlü bir kariyerin temellerini atacaklar," dedi.

İstihdam İçin Yeni Fırsatlar

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Ticaret Odası Başkanı Ahmet Koçaş ve Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök’ün de katıldığı törende, Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen İş Kulübü Eğitimine katılan 184 öğrenciye sertifikaları takdim edildi.

İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş, yaptığı konuşmada, işbaşı eğitim programları, nitelikli iş gücü yetiştirme kursları ve istihdam garantili meslek edindirme kursları gibi önemli fırsatlar hakkında bilgi verdi. Akkuş, Aksaray’ın genç istihdamında Türkiye’de ilk sıralarda yer aldığını belirterek, gençlerin mezuniyet sonrası karşılaştıkları istihdam sorununu çözmeye yönelik çalışmaların süreceğini ifade etti.



Bursa Gemlik’te 4,3 büyüklüğünde deprem!
Tarımsal üretim planlamasına ayar... Meyve bahçesi tesisine sınırlama
ASKİ'nin bilinçlendirmesi Keçiören'de seferberliğe dönüştü
Fahrettin Altun'dan 'Özel' tepki! Millet iradesine hakaret kabul edilemez
Aksaray’da 24 Yıl Cezası Bulunan Hırsızlık Şüphelisi Yorgan Altında Yakalandı
Aksaray’da Kasa Hırsızlığı 3 Şüpheliyle Birlikte Çözüldü: Suç Makinesi Zanlılar Tutuklandı
Türkiye’nin ihracatı rekor kırdı! Dış Ticaret Hacmi yüzde 12,1 arttı
Demiryolu güvenliği için yeni yönetmelik 'Resmi'leşti
ASELSAN’dan 71,9 Milyon Dolarlık yeni nesil haberleşme anlaşması
Aksaray Müftülüğü’nde İŞKUR Kapsamında Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı
Aksaray'da Hakkında 2 Yıl 3 Ay Hapis Cezası Bulunan Uyuşturucu Taciri Yakalandı
Zehir tacirlerine ağır darbe! 825 kilo eroin ele geçirildi
Yurtta bugün hava nasıl olacak? Hangi bölgeler 'kuvvetli rüzgar' altında?
ABD'nin Suriye kararı... Türkiye'den iş birliği mesajı
CHP’li Sarıbal: Çiftçi çöküşte, Saray enkazı örtüyor!
  • Çarşamba 27.7 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Perşembe 25.3 ° / 11.2 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 10.7 ° Güneşli