Aksaray

26.04.2024

  • İMSAK 04:15
  • GÜNEŞ 05:46
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:02

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Tarım Lisesi Eskil ilçesinde açılıyor dedi

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Tarım Lisesi Eskil ilçesinde açılıyor dedi

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Tarım Lisesi Eskil ilçesinde açılıyor dedi

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında Tarım Hayvancılık ve Laboratuvar Hizmetleri alanında Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü imzalandı.Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu; beraberinde Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav ile birlikte yaptığı açıklamasında; tarım ve gıda sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünü yetiştirmek için Eskil İlçesinde Tarım Lisesi açılacağını söyledi.

Hızla değişen teknolojik gelişmeler ışığında mesleki ve teknik eğitim kalitesinin artırılması adına, Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü çatısı altında eğitimi verilen 47 meslek alanına ait 105 dalda ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünü yetiştirmek ve nihai olarak sürdürülebilir kalkınmaya katkı sunmak amacıyla ilgili sektör temsilcileri, bakanlıklar, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yapıldığına dikkat çeken Vali Hamza Aydoğdu;

“Dünya ciddi bir pandemi süreci geçirdi. Bu süreçten sonra tarım ve gıda sektörü çok öne çıktı. Dünya tarım ve gıda ile ilgili çok farklı öncelikli adımlar atması lazım Aksaray da tarımsal üretimde 2021 verilerilerine göre üretimde 3. Sıradan 2. Sıraya yükseldi. Bizim tarımsal anlamda en önemli ilçemiz Eskil bu ilçemizde Tarım Meslek Lisesi alanında bölümlerimizi açıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüz bu konuda bütün altyapı çalışmalarını bitirdi. Tarım Meslek Liselerine gelen çocuklarımızı lise 1 den başlayarak teorik bilgilerin yanında pratik ve alan tecrübesi olan, işletme tecrübesi olan bireylerolarak yetiştireceğiz. Bu liselerden mezun oldukları anda hemen iş sahibi olacaklar.” dedi.

-Tarım Lisesi alanları ile 2022-3023 eğitim öğretim döneminde açılacak

 Aksaray’ın 7 ilçesinden 3’üne OSB açan bir il olduğunu kaydeden Vali Aydoğdu Sera OSB için altyapı çalışmaları devam ettiğini TarımMeslek Liselerinin bu anlamda daha ön plana çıktığını söyledi.

Bakanlıklar arasında imzalanan protokol kapsamında Tarım Orman Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğünün Aksaray’da bütün altyapı çalışmalarını tamamlayarak 2022-2023 eğitim dönemine Tarım Lisesini açacağını ifade eden Vali Aydoğdu; “Yetişmiş elemana ihtiyacı olan Aksaray’da teorik ve alan hâkimiyeti olan öğrencilerin yetişmelerini sağlayacağız. Kısa sürede iş bulmalarına olanak sağlamış olacağız. Hem öğrencilerimiz hem velilerimiz bu okulları tercih etmeye davet ediyoruz” dedi.

 

 

 

 



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Merkez'in rezervleri azalışta!
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9887,34%1,76
  • DOLAR

    32,51% 0,07
  • EURO

    34,89% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2454,71% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4012,78% 0,50
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı