14 kilometre uzunluğundakş Aksaray Ihlara Vadisi yerli-yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekiyor

14 kilometre uzunluğundakş Aksaray Ihlara Vadisi yerli-yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekiyor

14 kilometre uzunluğundakş Aksaray Ihlara Vadisi yerli-yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekiyor

Tarihi ve kültürel mirasıyla çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış Aksaray yılda milyonlarca turistle ev sahipliği yapıyor. Birçok tarihi ve kültürel mirasının yanında özellikle dünyanın ikinci büyük kanyon vadisi olan ve 14 kilometre uzunluğundaki 382 basamaklı merdivenle inilen Ihlara Vadisi yerli-yabancı turistlerden yoğun ilgi görürken, vadi doğal güzelliğinin yanı sıra bünyesinde barındırdığı yüzlerce bitki ve canlılarla da dikkat çekiyor. Hasan Dağı’ndan püsküren lavlar ile oluşan doğal kanyon vadisi Ihlara’da 105 kilise ve yaklaşık 10 bin adet mağara bulunuyor. İçerisinden geçen Melendiz Çayı ile adeta tüm doğal güzellikleri barındıran Ihlara Vadisi yerli ve yabancı turistleri cezbediyor. 
Ihlara Vadisi’ni gezmeye geldiklerini belirten Necla Şeşen (63), “Ihlara Vadisi’ni çık güzel gördük. Yeni başladık turumuza, buradan başladık aşağıya doğru ineceğiz. Görüntüler, her taraf büyüleyici. Hislerimiz çok değişik, eskiler neler yaşamış, neler görmüş. Herkese de tavsiye ediyorum gelip görsünler pişman olurlar. Bizde pişman olmamak için gelip gördü” dedi. 
Ihlara Vadisi hakkında bilgiler veren bölge halkından Kerim Yasav (49) ise “Ihlara Vadisi dünya mirasına giren 7 harikadan biridir. Hasan Dağı’nın patlaması ve lavın açtığı bir vadi oluşumu olmuş. Ama bundan önceki yaşamlarda öncelikle Bizans, Helenistik ve Rumların yaşadığı söylenmektedir. İçerisinde mağaralar, yeraltı şehirleri ve özellikle kiliseler var. Bu kiliselerde özellikle Ortodoks asıllı kesimler geliyor ve Sancoş Kilisesi’nde orada kendilerine göre ayin yapıyorlar. O dönemde kayaları oymuşlar ve kilise yapmışlar. Ama çok güzel bir kilise yapmışlar. Halen içindeki freskosları devam etmekte. Çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçilerimizin akın ettiğini görüyoruz” diye konuştu.



Aksaray'da 300 bisikletçi şampiyonluk için yarıştı

Başkent EDAŞ Spor Kulübü türk futboluna oyuncu yetiştiriyor

Yıldız pedallar Sakarya’ya gururlandırdı

Başkentliler güne sporla başlıyor

Bakan Bak'tan milli yüzücü Sakçı'ya tebrik

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları badmintonu öneriyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 'A Milli'lere tebrik telefonu

Potada şampiyon Fenerbahçe'ye tebrik

36. Milli Re Uluslararası Sigortacılar Tenis Turnuvası’nda şampiyonlar belli oldu

Şevval İlayda Tarhan, Paris 2024 kotasını aldı