ZİNCİRİYE MEDRESEMİZ GENÇLERİN MEKANI OLSUN„
  Sevgili Aksaraylı Kardeşlerim!

  Zor dönemlerden geçiyoruz.Yoklukla İmtihan edildiğimiz dönemlerde bir mücadele/samimiyet/gayret ve birliktelik vardı.Ne zaman varlıkla imtihan edilmeye başladıysak olanlar oldu.Değerlerimizi/istikametimizi/maneviyatımızı ve dahi yaratılış gayemizi öteleyerek,maalesef sekülerleşme ve dünyevileşme derdi ile yarışır hâle geldik.Geçmişte bilgiye ulaşmak zor idi lakin şimdi herşeyi bildiğimiz halde rehavete kapılmamız içimizi en çok acıtan bir durum olsa gerek!
  Meseleyi fazla uzatmadan mevzuya girmek istiyorum.
  Değerli Dostlar;Gözbebeğimiz olan çocuklarımızın/gençlerimizin okul sonrası veya boş zamanlarında gidebileceği milli ve manevi değerlerimize uygun bir yer olmadığını yıllardır her platformda dile getirdik.Bugüne kadar Aksarayımızın ilim/sanat/kültür/spor vb. alanlarda Türkiye’ye veya Dünya’ya malolmuş milli bir ismin olmayışı bizi üzdüğü gibi bunun gayretinde olmamak veya kabiliyetli bir kardeşimize destek olmamak kalbimizi derinden yaralamıştır. Geliniz bir başlangıç olsun,elele vererek “ZİNCİRİYE MEDRESEMİZ GENÇLERİN MEKANI OLSUN“ sloganıyla bir çalışma başlatalım. Her ne kadar Aksaray Belediyemiz çalışma yapıyorsa da bu çalışmayı en üst düzeye en faydalı şekle getirmek için hepimiz seferber olalım. Yine Belediyemiz mihmandarlık yapsın bizlerde eğitim faaliyetleri yapan STK’lar olarak üzerimize düşeni yapalım İnşallah.Her alanda evlatlarımız birinci olsun. Bu saatten sonra ikinciliğe bile tahammülümüz yoktur. Gençlerin Medresede cıvıl cıvıl sesini duydukça kalbimiz ferahlasın/mutmain olsun...Geçmişte nasıl birçok âlim bu medresede yetişmiş ise bundan sonrada nice âlimler yetişmesi için dertlenelim. Sefer bizden zafer Allahtan...Böylece Zinciriye Medresesi aslına rücû etmiş olur.
  Zinciriye Medresesi Osmanlı Devleti’nin son dönemlerine kadar faaliyetini medrese olarak devam ettirmiştir...
  1940 yılında hapishane olarak kullanılmaya başlanmıştır.1969 yılında Niğde valiliğine bağlı müze olarak faaliyete geçmiş 1985 yılında Eski Eserler ve Müzeler Genel Müdürlüğü tara- fından restore edilerek Aksaray Müzesi olarak ziyaretcilerin hizmetine açılmıştır.1996 yılında Aksaray’da yeni bir müze binası yapılarak buradaki eserler bu yeni müze binasına tasınmıstır. 
  1997 yılında Zinciriye Medresesi Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından aslına uygun olarak restore edilmis ve bir süre eğlence mekanı olarak kullanılmıs ancak simdilerde boş durmaktadır.
  Her ne kadar Belediyemiz kısmî faaliyetler yapsa da,Kültür ve sanat faaliyetleri açısından son derece gerilerde olan Aksaray ilinde Zinciriye Medresesi cok güzel bir kültür ve sanat merkezi yapılabilir. Bu konuda şehrin ileri gelenlerinin adım atması gerekiyor.
  Şehrimizin kıymetli İdarecilerine önemle arzederim.
                                Kuddusi BAKAR


Tarih: 21.06.2020 10:24

Kuddusi Bakar

Zinciriye Medresemiz Gençlerin Mekanı olsun