Bugün ki yazımın ilk konusu Tarihten ders alınmaması ahmaklığıyla  el atının terkisine binilmeye devam ile nimete ve  nimeti oluşturanlara karşı nankörlük.
FRANSIZ’İN ,İNGİLİZİN VE AMERİKANIN ATININ TERKİSİNE BİNEN ERMENİ,YUNAN VE AFGANLILAR’IN TERK EDİLMESİNDEN DERS ALMAYAN BÖLÜCÜLER MUTLAK AKIBETLERİNE DÖRT NALLA KOŞUYOR!!!
  Tarih’in tekerrür etmesinin gerçekliği kadar buna sebep olunması da  bu kadar bir gerçektir.
   Çarşamba günkü” FANİLİK BİLMEZLERİN ORTAK İHTİRASI MEZDEKLİK, BERMEKLİK’LE FETO” başlıklı yazım gibi bu günkü bu yazımın ilk bölümü de  tarihten ders almayanların sebep oldukları tekerrürdür.
BÖLÜCÜLER’İN AKIBETLERİ FRANSIZ’A GÜVENEN ERMENİLERDEN,İNGİLİZE GÜVENEN YUNANLILARDAN VE AMERİKA’YA GÜVENEN AFGANİSTANLILARDAN FARKLI OLMAYACAK!!!
  Çok iyi bilindiği gibi Osmanlı ”Tebai Sadıkın (Sadık Teba)” olarak isimlendirdiği Ermenilere devletin en önemli resmi kurumlarını vermesinin yanında zanaatkârlık ile ticarette de en iyi durumda olmaları ile bir elleri yağda bir elleri balda olan Ereniler ’in  Fransızların tahriklerine kapılarak onların atının terkisine binerek kapıldıkları ham hayal ile  hem asırlardır can ciğer oldukları Müslümanların dostluğunu kaybettiler hem de sahip oldukları her şeyi kaybettiler.
  Ermeniler gibi Müslüman Türklerle dil ve dinleri  dışında bir elmanın iki yarısı gibi olan Yunanlılar ise aynı şekilde Fransız ve Amerikalıların tahrikleri el İngilizcin maddi ve manevi desteğiyle yani onların atının terkisine binerek başladıkları Anadolu’nun işgali hayalleri İzmir’de denize dökülerek cezasını çektiler.
  Afganlılar ise dünyanın en güçlü ordularından Moskof’un Kızıl ordusuna karşı imanları ve bu imanlarıyla ellerindeki çakar almaz silahlarla yazdıkları zafer destanlarıyla sonuca ulaşmak varken bir birilerine düşmeleriyle  Taliban a karşı imdat istedikleri Amerika’nın ülkelerinin üstünden döşer gibi geçmesinden sonra kaçarak gittiğinde uçaklarının kanadına yapışmaktan kurtulamadılar.
  Bu kadar yalın gerçeğe rağmen Kahraman Kazan’daki ülkemizin göz bebeği savunma tesislerinden Tusaş’a saldırma girişiminde bulunarak 5 vatan evladının şehit olmasına 22 sinin ise yaralanmasına sebep olan bölücülerde terkisine bindikleri attan inmeyerek devem ettirirlerse aiıbetleri Ermeni ,Yunan ile Afganlılardan hiç mi hiç farkı olmayacak.
  Elin atının terkisine binen mutlaka tez zamanda ineceği gerçeğinin de her zaman ve daima göz önünde bulundurulması dileğiyle Tusaş saldırısındaki 5 Şehidimiin ruhu şad mekanı cennet olsun, milletimizin başı sağ olsun yaralı Gazilerimize şifalar diliyorum.
NORA CİTY, PARK SİTE,CAFELER CADDESİYLE YÜZLERCE YENİ MODERN MAĞAZADA VİLAYET NİMETİ!!!
     Külfetsiz nimet olur mu?
    El ebetteki olmaz.
Eğer ki  Aksaray 1989 da il olmasaydı o tarihten şimdiye kadar geçen 35 yılda hızla gelişip büyüyebilir miydi?
Bu nimetle  yerli ve  yerlilerin misli misline milletler arası ve milli kuruluşların Alış Veriş Merkezler (AVM) ile  yiyecek ve içecek zincirlerini kurarak  zenginliklerine zenginlik katanlar maalesef ne nimetin neden nimete vesile olanları görmeyen birer nankör.
NANKÖRLER NİMETİ GÖKTEN ZEMBİLLE İNMİŞ SANARAK NE NİMETTE NEDE VESİLE OLANI BİLİYOR
  Bu nimeti umursamayan nankörlerin bilmesi ve bu çerçevede tarihe not düşmek için bu can tende oldukça aklım erdikçe  Hakkın emirleri çerçevesinde ve o Rızayı bari için bulabileceğim her vesileyle il nimetiyle kazanılanları yazacağım.
NANKÖRLER NİMETİDE KESELERİNİ DOLDURANLARI BİLİP HAYRINA SADAKA VERMESELERDE 6 YIL BOYUNCA ARALIKSIZ OLARAK VİLAYET İÇİN UĞURAŞANLA  AHİRETTE HAKLARINI ALACAKLAR!!!
Başta yazımızın başlığında isimleri yazılanlar olmak üzere  şu andaki tüm artıların Vilayetlik nimeti olduğunu  umursamayarak bunu sağlayanlardan  vefat edenlerinin hayrına kazançlarının %1’ni bile vermeseler de.!!
   Yeni iş yerlerinin açılmasında vefat edenlerin anıp dua ederek vefanın gereğini yapmasalar, yaşayanlara saygı göstermeseler de bu kazançları vilayetilğin nimetidir.
  Aksaray da şu anda hizmet veren milli ve milletler arası markalı onlarca mobilya mağazası ve  çeyrek yüz bin insana iş ve yüz binden fazla kişiye aş verimesin sağlayan  yatırımlarda vilayetlik eseridir.
AKSARAY İLÇEYKEN BİZİ ADAM YERİNE KOYAN YOKTU!!!
    Hemşerilerimiz” Aksaray ilçe iken bizi adam yerine koyan yoktu.
    Şuanda 81 il içinde olmayıp 922 ilçe içinde olsaydık bir şey değişecek miydi?
   Şu anda neye sahip isek evvel Allah(c.c) ın izniyle bunların tamamı vilayetlik nimetidir.!!!
VİLAYET NİMETİNE HÜKÜMETİN 20 YIL 6 AYLIK SÖZÜ DEMİRYOLUNUN GERÇEKLEŞTİRİLME ETKİSİYLE AKSARAY YAKIN VADENİN KONYASI!!!,ORTA VADE’DE  ANKARA’SI OLMASI HAYAL DEĞİLDİR!!!
   Bu çalışmalar eksiklerin tamamlanmasıyla devam ettirilirse yani  Ak Partinin ve hükümetin 20 yıl 6 aylık sözü olan Demir yoluyla ilk etapta Ulukışla’ya bağlanırsak, ardından ise bu hattın devamı olan  Aksaray-Ortaköy, Ortaköy-Kırşehir ve Yozgat üstünden Ankara-Kayseri’ye dolayısıyla Karadeniz’e ulaştıran demir yoluna bağlantı sağlanırsa.
  Yine bu çerçevede hükümetin projesi olan yani Aksaray ilinden veya hükümetin dışında hiçbir kişinin emeği olmayan Aksaray-Konya ,Aksaray-Nevşehir ve Nevşehir-Kayseri demiryolu ve  maksimum 5 yıl sonra hizmete girecek şekilde planlanan/mutlaka planlanması gereken yılın 12 ayı dört mevsimi çalışmaya müsait bir milletler arası hava limanı  hizmet girmesiyle sağlanacak motive ile Aksaray yakın vadede günümüz Konya’sı ve orta vadede ise günümüz Ankara’sı olmasının hayal olmaması da vilayetliğin nimeti ve bunu sağlayanların başarısıdır.!!!
    Rabbimin izniyle bu toprakların ekmeğini yiyen, su’ yu nu içen ve havasını soluyanların görevlerini hakkıyla yapmaları halinde kıyamete kadar sürecek olan vilayetimizin ve bunu  sağlayanların kıymetinin bilinmesi dileğiyle çok önemli bir gelişme  olmaz ise Pazar günü tarihe not düşmek için Mabudumuzun izniyle bu nimetle nelerin  kazanıl anıldığını yazmaya devam edeceğim.
  Hakkın rızası için bu vatanı sevenlerin mutlu istikbalimiz için takip etmeleri ve ettirmeleri dileğiyle.
    Cumamız mübarek olsun Rabbim yar ve yardımcımız olsun.
  Devamı Pazar’a


25.10.2024 11:22:00

Ali Genç

YUNAN, ERMENİ VE AFGANLILARIN EL ATININ TERKİSİNDEN ALINMAYAN DERSLE NİMETE VEFASIZLIK!

YUNAN, ERMENİ VE AFGANLILARIN EL ATININ TERKİSİNDEN ALINMAYAN DERSLE NİMETE VEFASIZLIK!