Benim; bu meclisten yeni bir anayasa çıkacağı hakkında tasalarım var. Darbe anayasası diye de adlandırılan mevcut anayasamız hiçbir iktidarın ve hiçbir muhalefetin arayıp da bulamayacağı ballı ve kaymaklı bir anayasadır.

Bakın ne ballar ve kaymaklar var:

*Hiçbir milletvekili kendisine dokunulmayı istemez. Bazıları kendilerine dokunulmayacağını bildiğinden milletvekili olmayı arzular. Bazıları da bu dokunulmazlık zırhına bürünerek eski alışkanlıklarına devam eder.

*Yüzde on barajını aşma garantisi gören her parti seçim barajının kalkmasını istemez. “Dama çıkan merdiveni atar.” Misali.

*Devlet hazine yardımı pastasını hiçbir parti paylaşmak istemez. Her birisi aslan payı almayı arzu eder,

*Hiçbir parti lideri ve saz arkadaşları temsil ve yetki kaybına uğramak istemez. Zaten etrafları mayınla döşelidir; yaklaş yaklaşabilirsen,

*Hiçbir parti YÖK’ün kaldırılmasını istemez. İktidar olunca eleştirdiği YÖK’ün nimetlerinden bir güzel yararlanır,

*Merkezi demokratik nimetler ellerinde iken; genel demokratik hakları dağıtmayı hangi iktidar ve muhalefet partileri ister ki?

Ben bu yüzden; bu meclisin iktidarıyla ve muhalefetiyle yeni anayasa yapacakları konusunda samimi olduklarını düşünmüyorum. Keşke; işlerine gelen özlük haklarındaki oylamada gösterdikleri dayanışma ve birlikteliği yeni anayasa yapımında da gösterebilseler.

Ben size olacakları söyleyeyim:

Yeni anayasa çalışmalarında komisyonlar kurulacak ve bol, bol geyik muhabbetleri yapılacak. Televizyonlarda aynı konu aynı konuklarla sanki bir aşiret toplantısı gibi ele alınacak.

Haber ve gündem sıkıntısı çeken medya da; bunu joker haber konusu yapacak ve önümüze bu konuyu ısıtıp, ısıtıp getirecek. Derken; seçim günü gelecek ve yeni anayasa çalışmaları yetişmedi bahanesiyle mevcut yasa ile seçimler gidilecek.

Ahan da buraya yazıyorum:  

Demokratik bir siyasi partiler ve seçim yasası yapılmadıkça biz bu filmi görmeye daha çok devam ederiz.

Sevgi ve Saygılarımla

.


18.10.2021 10:47:00

Doç.Dr.İbrahim Baykan

Yeni Anayasa; Oldu Tasa

Yeni Anayasa; Oldu Tasa