Ağrılarınızın esiri olduğunuzda geriye dönüp şöylece bir geçmişe baktığınızda bu ağrıların zaman içerisinde yerleştiğini görürsünüz. Ağrılarınız aralıkla ve bazı bölgelerde olurken görmezden gelinip ertelendikçe artık sizi esir aldığını esir alındığınızda anlarsınız. Ağrılar sizi esir almadan siz ağrılardan kurtulun. Yaz aylarının avantajından da faydalanabilirsiniz. Bu ayın tedaviniz için birçok faydası ve katkısı olduğu inkâr edilemez bir gerçektir.

Ağrılarınızın nedeni nedir? Sizin ağrılarınızın oluşumunda iş hayatınız mı yoksa genetik yatkınlığınız mı daha ön plana çıktı? Ağrıların aynı işi yapan bireylerden birinde olurken diğerinde olmamasını açıklamak için genetik faktörler yeterli bir bilimsel açıklama getirebiliyor mu? Bilimin ilerlemesi sadece teknoloji alanında olmuyor. Bilim bu muallak konular üzerine de yoğun bir çalışma içerisindedir. Beslenme alışkanlığınızın ağrı oluşuma etkisi olduğu söylersem ne düşünürsünüz? Bağırsağın ve böbreğinizin kalp yahut beyin den çokta geriye kalır yanlarının olmadığını biliyor musunuz? Sağlıkla ilgili bilimsel çalışmalar baş döndürecek bir hızla devam ediyor. Bu nedenle yazı ağrılardan kurtulmak için fırsata çevirirken beslenme alışkanlığınızı da olumlu yönde değiştirmek için bir fırsata dönüştürebilirsiniz.

Biri ağrılarımı dindirsin. Kim olursa olsun ağrılar dindiren bir şifacı neden bulunmasın ki… Şifacı peşinde koşmak şifaya ihtiyaç kalmadan önlem almaktan daha kolay değildir. Siz sizi tanıyın derken içsel derinlik gelse de akla neden fiziksel sağlık gelmez bilemiyorum. İnsan içinde ki ölümsüzlük hissini mi irdelemek gerek yoksa “bana bir şey olmaz” düşüncesini mi? Mutlaka bir yol var. Bu yolun doğrulardan birine çıkmasının önemini bilmekte gereğini yapmakta bize size ben’e düşüyor.

Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle…


6.07.2021 00:15:00

Abdullah Güdendede

Yazı ağrılardan kurtulmak için fırsata çevirelim

Yazı ağrılardan kurtulmak için fırsata çevirelim