Hicri takvime göre Şaban ayının 15. gecesine denk gelen manası bir zorluktan kurtulma ,kötülüğe bulaşmama yani beri olma olan bu güzel gecede bu konuda bize verilen diğer gecelerdeki fırsatlar gibi Ezel ve Ebet olan Mabudumuz tarafından biz kullarına bu zamana kadarki işlediğimiz günahlardan dolayı amel defterimize yazılan negatifliklerden ve  bunun karşılığı olan cezalardan kurtulma fırsatının verildiği ele geçirilmez bir zaman dilimi olmasının yanında gelecek bir yılımızın da Mevla’mız tarafından planlandığı ve Meleklerine planının verildiği bir daha kavuşma garantimiz olmayan bu nedenle de mutlaka her saniyesinin değerlendirilmesi bu çerçevede özellikle  gecesinin  ibadetler ve dualarla ,gündüzünün ise Oruçlu geçirilmesi gereken yüce kitabımız Hz. Kuranın Levhu Mahfuzdan Dünya ya indirildiği, Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)’e ümmetinin tamamını şefaat yetkisinin verildiği değer biçilemez bir zaman dilimidir.!!!

BERAT GECESİ YAPILACAK DUA VE İBADETLER

1- Oruç Tutmak

Peygamber Efendimizin, Ramazan dışında en çok oruç tuttuğu ay, Şâban ayı idi.

Hz.Ayşe (r.a.) annemiz bu konuda şöyle dedi:

“Resulullah hiç bir ayda, Şâban ayında tuttuğu oruçtan daha fazla oruç tutmazdı. Şâban ayının tamamını oruçlu geçirirdi.” (Müslim, Sıyâm 176; İbni Mâce, Sıyâm 30) Başka bir rivayette,

“Pek az bir kısmı hariç, Şâban ayını baştan sona oruçlu geçirirdi.” denilmektedir. (Buhârî, Savm 52; Müslim, Sıyâm 177. Ayrıca bk. İbni Mâce, Sıyâm 30)

2- Berat Duası

Mahmud Sami Ramazanoğlu Hazretleri, Dualar ve Zikirler isimli kitabında Berat gecesi yapılacak duayı şöyle tarif etmişlerdir:

“Şa’ban-ı şerîfin onbeşinci, Berât gecesi akşam Namazından sonra üç kere Yasin sûresi ve her birinin sonunda bu Berât duâsı okunacaktır.

  Birinci Yâsin-i Şerîften sonra bu duâ okunurken Allah’ın saîd kullarından olmak niyetiyle okunacaktır.

  İkinci defa okunurken hayırlı ömür uzunluğu niyetiyle okunacaktır.

 Üçüncü defa okunurken kaza ve belâlardan emin olup hayırlı rızık için okunacaktır.”

  Tüm din kardeşlerimizle birlikte bu satırları yazan Yaratanımızın en edna kulununda bu gelecek yılının Planlanıp olacakların Meleklere Ezel ve ebet olan Mabudumuz tarafından teslim edildiği ve tüm suçlarımızdan da kurtulma imkanının verildiği gece ve gündüzünden en iyi şekilde faydalanarak umulana nail olmamız dileğiyle.

Yarın akşam Namazının(7 Mart 2020 Salı akşamı) bitiminden sonra ömrümüz ulaşacağımız Beraat Kandilimiz Kutlu Olsun.

 Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


6.04.2020 05:48:00

Ali Genç

YARIN GELECEK 1 YILIMIZIN PLANLANDIĞI,TÜM SUÇLARIN AF EDİLDİĞİ BERAAT KANDİLİDİR!!!