Sizlerde TV’ler de seyrediyor/bakıyor ve takip ediyor, gazetelerde okuyor, sergilerde ve çeşitli siyasi veya diğer konuşmalarda duyuyorsunuz.
    Bir sanatkâr bir resim yapıyor bu resmi yapmasını kendisine bahşeden Ezel ve Ebet olan Mabuduna sonsuz hamdı senalar etmesi  gerekirken bunu yapmıyor.
 Üstüne üstlük birde nankörlükle haddini aşarak yaptığına utanmadan!!!, arlanmadan!!!,arından yerin dibine de geçmeden!!! cahilliğini de görmeden küstah bir şekilde ”Bunu ben yarattım(!).”diye saçmalıyor!!!
    Sayın sanatkâr ressam olmuş fakat bazılarının okuyup, okuyup okur yazar olmalarına rağmen Eşeklikten kurtulamamaları misali yaptığı eseri Sümme Haşa yarattığını iddia eden bu ressamda Sanatkâr olmuş olmasında maalesef öncelikle “Yaratma” kelimesinin anlamını bilemeyecek kadar sözlük bilgisinden yoksun kalmış zır cahillikten öteye geçememiş.!!!
   Yine bir başka sanatkâr başka bir eseri çeşitli ham ve mamul maddelerden, elektrik veya diğer enerjilerden yararlanarak, yine kullanarak Ulular Ulusu Yaratıcının kendisine yaratılıştan verdiği kendi aklını ve fiziki gücünü de kullanarak bir imalat gerçekleştiriyor o da aynı küstah edayla haddini aşarak ”Bunu ben yarattım!!! “diyor.
   Özellikle siyasetçilerin cahil ve haddini aşanları yeni iş imkanlarının oluşturularak istihdamın arttırılmasını aynı şekilde” İstihdam yarattık(!)” cümlesini kullanarak saçmalıyorlar.
 “Yaratma” kelimesinin haddin aşılarak kullanıldığı bir başka mecra ise bir kaza ,bir başarıda veya şok edici bir gelişme ile bir kişinin ölümü veya mucizevi olarak bir kazadan ,hastalıktan Hakkın yardımıyla kurtulmasına ”Kazadan kurtulması sevindirdi”, “Başarısı mutlu etti,” “İyileşmez denen hastalıktan kurtuldu denilmesi gerekirken  ”….Ölümü Yarattı(!),…Kurtulması Yarattı(!),… Gelen başarısı Yarattı(!)” ile benzeri şeklindeki sebep oldu kullanılmasıdır.!!!
YARATMAK HİÇ BİR HAM MADDE VE MADDE İLE BİLEK GÜCÜ VE MAKİNE İLE EL ARACI VE ALETİNDEN FAYDALANMADAN İSTENEN ŞEYİN ”OL” DENİNCE YOKTAN VAR EDİLMESİDİR!!!
    Oysa yaratmanın kelimenin tam anlamıyla olabilmesi, oluşabilmesi için bunu iddia edenin, bu iddiada bulunanın hiçbir madde veya ham maddeden yararlanmadan, dolaylı veya direk olarak hiçbir enerjiyi de kullanmadan yani elektrik veya sıvı, gaz ile katı hiçbir yakıtı kullanmadan istediği özellik ile büyüklükte bir şeyi alet araç ve gereç kullanmadan yoktan var etmesidir.!!!
     Hâlbuki bir resmi yapan, herhangi bir şeyi üreten, icat eden veya çalışmasını sağlayanlar ise tabiatta bulunan hammaddelerden elde ettikleri minarelerden elde edilen metallerle.
   Plastiklerle ve diğer şeylerden elde edilenleri bir araya getiren, bunu yaparken de çeşitli makinelerden, ekipmanlardan elektrikli veya elektriksiz araçlarla diğer enerjilerden yararlanarak bunu yaptığı için yaptığı, gerçekleştirdiği olsa, olsa kendisinin eseri, yapmış olduğu fiil ise “yaratma” olmayıp, İmal etme Monte etme en fazlasıyla” İcat Etme” olabilir!!!
    Yani ürettiği, icat ettiği veya monte ettiği bir şeyi ise yoktan var etmediği içinde bunu yapan her kim olursa olsun yaptığına ”Yarattım!!!” demesi hem cahillik, hem yalancılık, hem de aynı zamanda saçmalık  olmasının yanında hem de kelimenin tam anlamıyla küstahlıktır!!!...
   İnsanların okuyanlarının haddi bilerek aşmaları halinde Sümme Haşa dinden çıkarak mürtet olmalarına sebep olacak bu eşeklikten de kurtularak bu tür yalancılık ve saçmalıklardan da kurtulmaları.
   Bu bilinçle Ezel ve Ebet olan ,istediğini istediği zaman yoktan var etme ,var olanı ise aynı şekilde  istediği zaman yok etme gücüne sahip olanın sadece Ulular ,Ulusu Yaratıcımız olduğunu, istediğini  ise istediği zaman istediği şekilde yok etme gücünün de yegane sahibi olması nedeniyle ürettikleri ,icat ettikleri ve yaptıklarına ”Yarattım” deme küstahlığından feragat etmeleri.!!!
    Sanatkârların, siyasetçilerinde bu somut ve yalın gerçeklerle ikide bir “Yaratma” sözünü ağızlarına galat etmekten kurtulmaları ve bununla  rahmeti azabını kuşatan Ulular, Ulusu Yaratıcımızın gazabından kurtularak rahmetine kavuşmaları dileğiyle.
  Cuma’nız mübarek olsun. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.


27.09.2024 07:41:00

Ali Genç

“YARATMA”KÜSTAHLIĞI !!!

“YARATMA”KÜSTAHLIĞI !!!