Geçen hafta Bediüzzaman caddesinde yapılan kaldırım ve yol ile ilgili bir yazı yazmıştım. Tabi bu yazımızda kimseyi hedef almamıştım. Yapılan işlere kızan esnafımızda bizim esnafımız ve kardeşimiz. Tabi can malın yoldaşı misali esnafımız elbette kendi ticaretini ön plana çıkaracaktır. Bu caddemizde şehrin işlek bir caddesi olması nedeni ile esnafımızın çalışmalardan dolayı sıkıntıları vardır. Ancak konu şehrimize güzel hizmet yapılması olunca biraz sabır gösterilmesi lazım.
Sabır deyince Sayın Belediye Başkanı Evren Dinçer bey bu caddedeki çalışmaları biraz hızlandırmalı. Esnaf işlerin çok yavaş ilerlediğinden şikayetçiler. Bu cadde şehrin göbeğinde bir cadde. Esnaf gece gündüz çalışılarak bir an evvel caddenin bitirilmesini isteniyor. Bana yazmam için verdikleri vebali size ileterek vebalden kurtulayım.
Tabi bunun gibi merkezi yerlerdeki çalışmalar vardiya usulu ile de olsa bitirilmelidir. Aynı şekilde Cumartesi pazarı yanındaki yolda 150 m bir yer olmasına rağmen nerede ise bir aydır devam ediyor. Merkezi yerlerdeki çalışmaların yavaş gitmesi mahalle sakinlerini, sürücüleri ve esnafı rahatsız eder. 
Elbette çalışmaları takdir ediyoruz, hatta alt yapının eksik olması nedeni ile bundan sonra kalıcı çalışmalar yapılıyor. Umarım bu çalışmalar artık son olur diye düşünüyorum. İlimiz için yapılan güzel işlerin kötüsü olmaz, takdir edilir.
Toki bölgesindeki çalışmalar ise takdire şayan. Tatlı su çeşmelerinin çini ile güzelleştirilmesi göze hoş gelen bir görüntü. Ayrıca Toki bölgesine yapılan ve bütün bölgeyi içerisine alacak şekilde yapılan semt pazarı ise bölgeyi rahatlatacak cinstendir. Bu pazarın içerisinde düğün salonu, spor salonu ve diğer sosyal etkinlik bölümlerinin olduğu bir çalışma.
Zaman zaman Terminal bölgesine gittiğimde buradaki firma sakinleri düzensizlikten şikayet ederlerdi. Ben konuyu bir kaç defa yetkili yerlere iletsem de galaya alan olmadı. Aslında şehirler arası terminaller şehrin bir aynasıdır. Dışarıdan gelip geçenler için iyi not verilmesi önemli idi. Sayın Dinçer'in burada yaptığı çalışma ise hem vatandaşı, hemde firma sahiplerini sevindirmiştir. Bende geçen günlerde çalışmaya baktım takdire şayan.
Tacin mahallesinde hummalı bir çalışma devam ediyor. Açılmamış yollar açılarak bölge insanı rahatlatılıyor. Cumhuriyet bulvarının eski hastane bölümü alt yapı ile beraber çalışmalar devam ediyor.
Hürriyet mahallesinden Adana istikameti yol boyuna 50 metrelik yol çalışması aynı şekilde devam ediyor. Aratol ve İstiklal mahallesinde alt yapı çalışmaları devam ederken, Büyük Bölcek mahallesinde refüj, bordür ve asfalt çalışmaları devam ediyor.
Yeni mahalle bölgesinde ise, alt yapı çalışmaları devam ediyor. Şifhane mahallesine yapımı başlatılan bir park çalışması devam ediyor. Hasas mahallesinde yağmur suyu ve alt yapı çalışmaları devam ediyor. Şemsiyeli sokağın yenilenmesi güzel olmuş. Benim en çok hoşuma giden içme suyu aspes borularının değiştirilmesine devam edilmesi.
Tabi bunlar benim görebildiklerim, bilmediğimiz çalışmalarda devam ediyordur. Efendim gazeteci tarafsız olmalı diyen olacaktır, ama şehrimize yapılan güzel çalışmaları da görmezlikten gelemeyiz. Yazmaz ve görmezlikten gelirsek vebal altında oluruz.
Pazar günü Başkan Dinçer tüm çalışmalarını Milletvekili Sayın Cengiz Aydoğdu ile birlikte gezdikten sonra muhtemelen Pazartesi Ankara’ya gittiler. Ankara’da Kara yolları Genel Müdürlüğünü, Devlet Su İşlerini, Tarım Bakanlığını, Sağlık Bakanlığını ve Toki Genel Müdürlüğünü ziyaret ettiler. Bu ziyaretlerin tamamı Aksaray ile ilgili çalışmalar. İnşallah kısa zamanda bu çalışmaların meyvesini alırlar. Bizde buradan sizlerle paylaşırız. Mesele bağcı dövmek olmasın, üzüm yemek olsun, eleştirmekten bir şey çıkmaz ve sonuç alınmaz.


10.06.2020 00:13:00

Erdogan Kaya

Yapılan hizmetlerin kötüsü olmaz