Ali Genç

Tarih: 23.02.2016 06:42

??.Var mı?

Facebook Twitter Linked-in

 

       Başlıktaki?´lı yere siz kendinize göre olmadığını bildiğiniz her hangi şeyi veya şeyleri yazabilirsiniz.

       Ben başlıktaki noktalı yere önce  ?Aksaray? yazacağım.

      Ardından  ise kendilerini her zaman tenzih ettiğim samimi,idealist ve misyonunun gereğini yeri ve zamanında yapanları tenzih edecek ve devamına ise? Aksaray´da?kelimesinden sonra?

     ? Siyasi,Atanmış,Seçilmiş,Meslek Odası ve STK var mı?!? cümlesini yazacağım.

      Bunu yazdığımda biliyorum ki daha önce olduğu gibi samimi,çalışkan olan istisnanın dışında kalanlardan üstlerine ölü toprağı ekilmiş genel ekseriyet  akla ziyan şekilde aynı pişkinlikle genel umursamazlıklarına yine devam edecekler!!!

      Hatta bunlar kendi kelliklerine bakmadan yapacakları fodullukla ?Aksaray´da tabii ki senin sordukların var(!).? diyecekler.

     Ben ise sahip olduğum somut kanıtlara dayanarak yine inatla bunların sözde var olmalarına rağmen aslında gerçekte hiçte olmadıklarını belirteceğim!!!

 AKSARAY´DA GERÇEKTEN SİYASİ, ATANMIŞ, SEÇİLMİŞ VE MESLEK ODALARIYLA STK´LAR VARMI?

   İdealist ve görevinin bilincinde olanları yine tenzih ederek orta başlığa aldığım sorumu sormaya ısrarla devam ederek orta başlıktakilerin olup olmadıkları konusunda sadece konuyla ilgili 2 soru sorup son kararı size bırakacağım!!!

KENDİMİZİ İNKAR EDERCESİNE YÜREĞİMİZE SAPLANAN KADOKYA 70KM(!)´YE İZİN VERİLİRMİYDİ?

   Aksaray´da gerçekten bunlar olsalardı ve görevlerini bi hakkın yapmış olsalardı 2. defa il olmamızın 26.yılını doldurup 27. yılının içinde olmamıza rağmen başka vilayetlerin gölgesinde kalırmıydık?

   Kendimizi ve sahip olduklarımızı inkar edercesine kendi ilimizin merkez ilçesinin girişine ?Kapadokya 70 KM(!)? ucubesi koca toteminin dikilmesine izin verilirmiydi?

    Haydi diyelim Haberleri yoktu!!!Bu konuda ısrarla yazılan haber ve köşe yazılarıma ve ulaşabildiğim tüm yetkililere bu konuyu ısrarlara belirtmeme rağmen bu ucube orada halen durdurulurmuydu?

ÇİFTLİK SAHİBİ YUNUS BEY İLE KADI YUNUS´UN YUNUS EMRE İLE NE ALAKASI VAR?!!!

  Hayatı ile ilgili verilen bilgilerin tamamında kıtlık nedeniyle açlık sıkıntısı çeken köylüleri için Hacı Bektaşı Veli Hazretlerine buğday almaya giden Yunus Emre anlatılır.

    Eskişehir´deki Çiftlik sahibi Yunus Bey´dir!!!

    Eskişehir´de kıtlık olsa Yunus Bey verimli Marmara bölgesinden ihtiyacını karşılaması mümkünken neden hiçbir arıza ve hastalık olmaması halinde en az 3 ay sürecek  olan ve yolda ancak kendisiyle öküzlere yetecek köylüye getiremeyeceği buğday için 500 KM yol kat edip Hacıbektaşa gidip gelsin?

     Yakın zamana kadar adı Larende olan Karaman´ın Yunus´u ise Kadı Yunus´tur!!!

      Haydi diyelim orada da kıtlık vardı da Kadı Yunus´u buğday almaya gönderdiler.

       Yakınında mümbit Akdeniz bölgesi varken 400 KM´den fazla yolu Moğol istilası ile devlet otoritesinin ortadan kalktığı zamanda oraya gidip gelmesi Eskişehirli çiftlik ağası Yunus Beyden hiç mi hiç farkı olmazdı.!!!

1.300.000 AKSARAY´LIYI TEMSİL EDEN İSTİSNANIN DIŞINDA KALAN  GERÇEK ATANMIŞLARI,SEÇİLMİŞLERİ,SİYASETÇİLERİ, VE MESLEK ODALARI OLSAYDI BU OLUMSUZLUKLARA İZİN VERİLİRMİYDİ?

     Bu somut net,çıplak ve yalın bilgilere rağmen TRT kanallarında gösterilen Kadı Yunus Taptuk Emreye buğday almaya giden,oradan da Taptuk Emre hazretlerine gönderilen Yunus Emre´mizmiş gibi gösteriliyor!!!

     Vilayetimiz genelindeki 400Bin,Yurt içindeki 100 Bin ve Yurt dışındaki 800 Binden fazla Aksaraylıyı temsil eden Siyasiler,Atanmışlar,Meslek Odaları ve STK´ların istisnanın dışında kalan genel ekserisi gerçekten var olsalardı TRT´deki gerçek Yunus Emreyle alakası olmayan diziye tepkisiz kalırlarmıydı?

   Hiç hak etmediğimiz üstümüzdeki bu ölü toprağının ağırlığından gelen umursamazlığın bir an önce terk edilerek tüm atanmışlar,seçilmişler,siyasiler,Meslek Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının görev ve kuruluş maksatlarının gereğini en kısa zamanda yerine getirmeleri dileğiyle.

   Nasip olursa Perşembe günü ise iyi değerlendirilmesi halinde tanınma ve turizmde bizi ayağa kaldıracak yurt içi ve dışında bomba etkisi yapması kesin olan değer biçilemeyecek  bize özgü birkaç hazinemizi daha yazacağım.

    Mutlu istikbalimiz için takibi dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun. 

  


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —