21 Temmuz 2020 salı günü İL Özel İdare yemek salonunda basın mensuplarının ve il müdürlerinin katıldığı kahvaltılı basın toplantısında vali Hamza Aydoğdu, Aksaray’ı tanımladıktan sonra nasıl hizmet yapacağının yol haritasını çizdi. Hizmet konularına geçmeden evvel toplantıda gördüğüm iki önemli hatayı belirtmek istiyorum;

Devletin ve sağlık kurulunun ciddiyetle üzerinde durduğu ve valilerin uyulmasını sağlamaktan sorumlu olduğu SOSYAL MESAFE toplantıda yoktu. Toplantıya katılanlardan herhangi birine uygulanacak test pozitif çıkmaz.

İkincisi ise, basın toplantısıyla ilgisi olmayan müdürlerin katılmasıdır. Bu müdürlerin toplantıda 2-3 saat kalması dairede vatandaşın işinin aksamasına ve kalabalığa yol açmasıdır. 

 Aksaray hakkında valinin ne yapacağını dinlediğimizde şunları yazabiliriz:

1- 416 bin kişinin valisi olacağını, söylemesi gayet güzelde bu güne kadar böyle verilen sözlerin tutulduğunu hiç görmedik. Olursa Tabiki çok seviniriz.

2- Hizmette proje ile gelen herkesi hiç ayırmadan dinleyeceğini ve elinden gelen yardımı yapacağını ifade etti, umutla takip edip yazacağız.

 3- Kendisinin DEVLETİN valisi olduğunu herkesin böyle bilmesini, 4- Hiç kimsenin kişiler üzerinden hareket etmesine müsaade etmeyeceğini, kişiler hakkında hiçbir konuşmaya fırsat vermeyeceğini,

5- Aksaray için bir şeyler yapmaya çalışan herkese kapısının açık olacağını, net bir şekilde ifade etti. Bu duruma, parti, partinin arka bahçe görevini üstlenerek her şeye maydanoz olan; sendikalar, bazı tarikat ve cemaatler razı olacaklar mı? 

6- Turizmde, Aksarayın gereken yerde olmadığını söylemek gerçekten de cesur bir davranış. Bizde biliyoruz da neler nasıl yapılacak, hiçbir zaman güvenilir şekilde turizmciye, basına ve halka anlatılmadı.

7- Aksaray’ın il olarak, TURİZM MASTER PLANI’nın ve dökümünün olup olmadığını biz bilmiyoruz, varsa açıklayın, yoksa yaptırın ki her şey bu plana göre yapılsın. Yap-boz tahtasından kurtulsun.

Turizm konusunda önerimiz, vali başkanlığında ‘’Aksaray Turizm Derneği’’ kurularak bakanlar kurulundan tasdik ettirilerek, ildeki bütün turizm değerlerini tek elden yönlendirmektir.

Aksaray’daki sit alanı tanımı, yeniden tanımlanmak zorundadır, bugünkü şekli turizm hizmetlerini gerçekten engellemektedir. 

Sayın vali, başta vadi olmak üzere, Güzelyurt, Ihlara, Hasandağı, Ekecik ve olmak üzere onlarca hazine değerinde turistik değerlerimiz hizmet beklemektedir. Siz başlayın bizde yanınızda olalım.

         Hayrola, Muvaffak ola, Muzaffer Ola.


24.07.2020 10:07:00

Rasim Gül

VALİ HAMZA AYDOĞDU, NE DİYOR?